Αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει, θα πεινάσει και η άλλη μισή Ελλάδα από τις ακυρώσεις στα χειμερινά θέρετρα...

Το Ιράν παραλαμβάνει Su-35 και S-400 – Σ.Λαβρόφ: «Δεν θα μας εμποδίσει τίποτα στην υλοποίηση των συμφωνιών μας»

Η ερώτηση-επιβεβαίωση της δημοσιογράφου προς τον Ρώσο ΥΠΕΞ για τον επανεξοπλισμό της χώρας

Το Ιράν παραλαμβάνει Su-35 και S-400 – Σ.Λαβρόφ: «Δεν θα μας εμποδίσει τίποτα στην υλοποίηση των συμφωνιών μας»

Τελικά δεν ήταν και τόσο τυχαίες οι σκληρές δηλώσεις της Τεχεράνης προς τις ΗΠΑ με το λεγόμενο μήνυμα «αντίστασης και αναγέννησης» για την επαναδημιουργία του πυρηνικού της προγράμματος γιατί παράλληλα με τα όσα γίνονται σε αυτό τον τομέα, το ιρανικό οπλοστάσιο επίσης δημιουργείται εκ νέου και διορθώνει τα λάθη που το οδήγησαν να υποστεί τόσο συντριπτικά πλήγματα από το Ισραήλ.

Έτσι η πολιτική, «τα φτιάχνουμε μόνοι μας» σε κάθε τομέα παύει και ανοίγει προς την προμήθεια των σωστών υλικών όπως αναφέρουν, με την ρωσική πλευρά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του επανεξοπλισμού της χώρας.

Έτσι η ερώτηση της δημοσιογράφου προς τον Σ.Λαβρόφ μάλλον είχε την έννοια της ανακοίνωσης και επιβεβαίωσης και όχι ερώτησης.

Δημοσιογράφος: «Προμηθεύει πράγματι η Ρωσία το Ιράν με συστήματα S-400 και μαχητικά αεροσκάφη Su-35;»

Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών: «Δεν έχουμε περιορισμούς στη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία με το Ιράν. Καλύπτουμε ήδη τις ανάγκες του σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί«.

Μάλιστα σήμερα προσγειώθηκε το δεύτερο βαρύ μεταγωγικό αεροσκάφος An-124 στο Ιράν.

Μόνο αυτόν το μήνα ήδη πέντε αεροσκάφη An-124 έχουν προσγειωθεί δημόσια στο Ιράν μεταφέροντας νέα υλικά που στήνουν από την αρχή την αεροπορία και την αεράμυνα της χώρας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτός ο όγκος είναι αρκετός για να παραδώσει περίπου 30 εκπαιδευτικά και μαχητικά αεροσκάφη Yak-130, υποδεικνύοντας μια ενεργή φάση στρατιωτικο-τεχνικής αλληλεπίδρασης μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης που περιλάμβανε παραδόσεις MIG-29 και αναβάθμιση των υπαρχόντων για ένα σύνολο 67 μαχητικών του τύπου.

Ο τύπος αυτός επιτρέπει την δημιουργία κρίσιμης μάζας πιλότων που θα μπορούν να εξοπλίσουν τα Su-30/-35 που θα προμηθευτεί η χώρα, με την πρώτη ανακοίνωση να αφορά 28 αεροσκάφη και ανάγκες για 100 που αν σκεφτούμε τον αριθμό των εκπαιδευτικών αεροσκαφών μάλλον θα γίνει πραγματικότητα και έτσι να αντικατασταθεί το απαρχαιωμένο υλικό της ιρανικής αεροπορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.