ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Ιράν θέλει να αναβαθμίσει την αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας

Σκοπός είναι να αντιμετωπιστούν οι επανειλημμένες επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία, σύμφωνα με τον στρατηγό Σαΐντ Χάμζα Καλαντάρι

Το Ιράν θέλει να αναβαθμίσει την αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας

Αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν δήλωσε πως η χώρα θέλει να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα του στρατού του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, μετέδωσε χθες Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο, ο στρατηγός Σαΐντ Χάμζα Καλαντάρι εξήγησε πως παρότι η Συρία διαθέτει ήδη δυνατότητες ως προς την αντιαεροπορική άμυνα, η Τεχεράνη θα υποστηρίξει τους «σύρους αδελφούς» με εξοπλισμό και τακτικές αναβαθμίσεις.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, σκοπός είναι να αντιμετωπιστούν οι επανειλημμένες επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία.

Η Τεχεράνη επεκτείνει την πολιτική και στρατιωτική επιρροή της στην περιοχή από τα χρόνια του 1990, υποστηρίζοντας ιδίως σιιτικές ένοπλες οργανώσεις, δημιουργώντας δίκτυο «αντίστασης».

Επισήμως, το Ιράν έχει στείλει στη Συρία απλά στρατιωτικούς «συμβούλους». Ωστόσο οι σιιτικές ένοπλες ομάδες που υποστηρίζει, ιδίως μονάδες του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, διαδραμάτισαν ρόλο στον πόλεμο στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.