Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Τo Ισραήλ ξεκίνησε τους μεγαλύτερους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη εδώ και δεκαετίες

Δόθηκε πράσινο φως για δημιουργία 22 νέων εποικισμών

Τo Ισραήλ ξεκίνησε τους μεγαλύτερους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη εδώ και δεκαετίες

Το Ισραήλ ενέκρινε αυτή την εβδομάδα μια μαζική επέκταση εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε μια κίνηση που περιγράφεται ως συνέχεια της de facto προσάρτησης της περιοχής.

Η Peace Now, μια ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τους οικισμούς, δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επέκταση οικισμών από την υπογραφή των Συμφωνιών του Όσλο πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

Το Ισραήλ θα δημιουργήσει 22 νέους οικισμούς βαθιά μέσα στη Δυτική Όχθη. Θα εποικήσουν μία ακόμα περιοχή από την οποία η χώρα είχε προηγουμένως αποσυρθεί.

Με νέα απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ ο σχεδιασμός έγινε πιο επεκτατικός.

Το σχέδιο ανακοίνωσαν και επίσημα ο υπουργός Άμυνας Israel Katz και ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.