ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το Κίεβο θέλει τη συνέχιση του πολέμου: Αρνήθηκε τη διαμεσολάβηση του Λούλα ντα Σίλβα

Ο Ζελένσκι δεν θέλει να διαπραγματευτεί

Το Κίεβο θέλει  τη συνέχιση του πολέμου: Αρνήθηκε τη διαμεσολάβηση του Λούλα ντα Σίλβα

Η Ουκρανία δεν πρόκειται να απαρνηθεί την Κριμαία με αντάλλαγμα τον τερματισμό του πολέμου υποστήριξε το Κίεβο, απορρίπτοντας την πρόταση του βραζιλιάνου προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

«Δεν υπάρχει κανένας νομικός, πολιτικός ή ηθικός λόγος που να δικαιολογεί το να εγκαταλείψουμε έστω και ένα εκατοστό ουκρανικού εδάφους», έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Όλεγκ Νικολένκο, τονίζοντας παράλληλα πως εκτιμά «τις προσπάθειες του Βραζιλιάνου προέδρου να βρεθεί ένας τρόπος να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα».

«Οποιαδήποτε προσπάθεια διαμεσολάβησης για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας σύμφωνα με τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχους.

Χθες Πέμπτη, ο Λούλα πρότεινε η Ουκρανία να εκχωρήσει τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Ρωσία για να τερματιστεί ο πόλεμος που μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022, εκτιμώντας πως ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «δεν μπορεί να τα θέλει όλα».

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος διατύπωσε μια πρόταση, για την οποία υπάρχουν ακόμη ασάφειες, για μεσολάβηση μιας ομάδας χωρών στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Λούλα θα παρουσιάσει το σχέδιο αυτό του κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Λούλα δήλωσε «βέβαιος» για τις πιθανότητες επιτυχίας του σχεδίου του, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ομάδα των χωρών «θα συσταθεί» μετά την επιστροφή του από την Κίνα.

Η Ρωσία τονίζει τις τελευταίες ημέρες ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα οι συνομιλίες με απώτερο σκοπό την εξεύρεση μιας λύσης για λήξη του πολέμου στην Ουκρανία είναι ανέφικτες και έχει διαμηνύσει ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση, στην Ουκρανία.

Σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε μάλιστα ότι ειρηνευτικές συνομιλίες για το ουκρανικό είναι εφικτές μόνο εάν στοχεύουν στην εγκαθίδρυση μιας «νέας παγκόσμιας τάξης» χωρίς αμερικανική κυριαρχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.