ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τουλάχιστον 14 νεκροί παράνομοι αλλοδαποί από ανατροπή λέμβου στα ανοικτά του Μαρόκου

Προσπαθούσαν να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας

Τουλάχιστον 14 νεκροί παράνομοι αλλοδαποί από ανατροπή λέμβου στα ανοικτά του Μαρόκου

Όπως ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση, τουλάχιστον 14 παράνομοι αλλοδαποί έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν ανετράπη.

Προσπαθούσαν να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Περίπου 58 άτομα επέβαιναν στη λέμβο, δήλωσε η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Caminando Fronteras. Οι επιζώντες εντοπίστηκαν ενώ κρατούνταν από τη λέμβο.

Τα Κανάρια Νησιά, που βρίσκονται στα ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της Αφρικής, έχουν καταγράψει από τις αρχές Οκτωβρίου μια ραγδαία αύξηση στις αφίξεις σκαφών που μεταφέρουν παράνομους αλλοδαπούς.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας κατέγραψε αύξηση 80% από έτος σε έτος στον αριθμό των αφίξεων στα Κανάρια Νησιά μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 15ης Οκτωβρίου.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR) αναφέρει ότι περισσότεροι από 38.000 παράνομοι αλλοδαποί από την Αφρική έχουν φτάσει στα Κανάρια Νησιά φέτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Caminando Fronteras τόνισε ότι τουλάχιστον 778 παράνομοι αλλοδαποί έχασαν τη ζωή τους τους πρώτους έξι μήνες του 2023, στην προσπάθειά τους να κάνουν αυτό το επικίνδυνο πέρασμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.