ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Ισόβια κάθειρξη στον 42χρονο που έσπρωξε την έγκυο γυναίκα του από τον γκρεμό

H άτυχη 32χρονη Σεμρά πέθανε ακαριαία

Τουρκία: Ισόβια κάθειρξη στον 42χρονο που έσπρωξε την έγκυο γυναίκα του από τον γκρεμό

Ξετυλίχθηκε το κουβάρι της νοσηρής υπόθεσης του 2018 στην Τουρκία και μαζί με την αποκάλυψη επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον 40χρονο Τούρκο, Χακάν Αϊσάλ, που έσπρωξε την επτά μηνών έγκυο γυναίκα του από γκρεμό ύψους 300 μέτρων, ενώ πόζαραν για φωτογραφία selfie.

H άτυχη 32χρονη Σεμρά πέθανε ακαριαία μετά το τραγικό γεγονός στην πόλη Μούγκλα, στη νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια της δίκης, ο άνδρας σκότωσε την έγκυο γυναίκα για να πάρει τα χρήματα από την ασφάλεια ζωής που είχε υπογράψει.

Άσκησε στη συνέχεια έφεση επικαλούμενος λόγους ψυχικής διαταραχής, ωστόσο οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Αυτό σημαίνει ότι ο καταδικασθείς θα μείνει τουλάχιστον 30 χρόνια στη φυλακή και μετά θα μπορέσει να ασκήσει έφεση για αποφυλάκιση.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Χακάν Αϊσάλ και η άτυχη Σεμρά βρίσκονταν στην περιοχή για διακοπές τον Ιούνιο του 2018, όταν – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – ο πρώτος έδωσε τέλος με προμελετημένο και απίστευτα ωμό τρόπο στην ζωή της δεύτερης. Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από δύο χρόνια από το συμβάν προκειμένου ο Χακάν Αϊσάν να συλληφθεί και να ασκηθεί δίωξη εναντίον του. Στο εν λόγω κλιπ εμφανίζεται από σχετικά μεγάλη απόσταση ο Χακάν Αϊσάλ να κατεβαίνει μαζί με τη σύζυγό του το κακοτράχαλο έδαφος στον γκρεμό, κρατώντας μάλιστα την 7 μηνών έγκυο Σεμρά από το χέρι προκειμένου να μην πέσει. Το γεγονός ότι ο τουρίστας θυμήθηκε ότι είχε καταγράψει το ζευγάρι πριν από δυο χρόνια δικαιολογείται από το γεγονός ότι του είχαν τραβήξει την προσοχή, καθώς ο άνδρας έδειχνε να φέρεται περίεργα! Το άτομο που τράβηξε το βίντεο είπε μάλιστα ότι του είχε δημιουργηθεί ανησυχία κοιτάζοντάς τους ότι μπορεί να συνέβαινε κάτι κακό, όπως π.χ. να κατέληγε ο ένας από τους δυο στο κενό.

Η Daily Mail είχε δημοσιεύσει φωτογραφία που ξετρύπωσαν οι τουρκικές Αρχές «σαρώνοντας» τα social media του φερόμενου συζυγοκτόνου για αποδεικτικά στοιχεία. Στη φωτογραφία αυτή, που ο Αϊσάλ πόσταρε τον Ιούνιο του 2020 στο Instagram (προτού συλληφθεί), εμφανίζεται ο ίδιος να ποζάρει στην περιοχή όπου είχε χαθεί τόσο πρόωρα η σύζυγός του και το αγέννητο παιδί τους. «Ένα μέρος που ήταν κάποτε ο παράδεισός μου πλέον δεν φωτίζεται πλέον από τον ήλιο», γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας με την οποία ο 40χρονος «απετεί φόρο τιμής» στην Σεμρά.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο Τούρκος επισκέφθηκε ξανά το σημείο μήνες μετά το τραγικό συμβάν, προτού συνεχίσει τις «πολυτελείς διακοπές του» σε διάφορες περιοχές της χώρας του. Υπενθυμίζεται ότι ο Αϊσάλ είχε λάβει δάνεια στο όνομα της συζύγου του προτού εκείνη πεθάνει, όπως αποκάλυψε ο αδελφός του θύματος στην επίσημη κατάθεσή του.

Τι ισχυριζόταν ο 40χρονος 

Ο σύζυγος της Σεμρά ισχυριζόταν ότι η γυναίκα γλίστρησε και έπεσε από τον γκρεμό, και ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τον θάνατό της. Εκείνη την ημέρα το ζευγάρι είχε περάσει τρεις ώρες στο συγκεκριμένο σημείο, απολαμβάνοντας τη θέα και βγάζοντας φωτογραφίες. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η πτώση συνέβη όταν η γυναίκα του του ζήτησε να της φέρει το κινητό, το οποίο η ίδια είχε βάλει στην τσάντα της αφού τράβηξε μερικές φωτογραφίες. Ενώ είχε γυρισμένη την πλάτη πηγαίνοντας προς την τσάντα, άκουσε την κραυγή της Σεμρά. «Όταν γύρισα να κοιτάξω, δεν ήταν εκεί. Δεν έσπρωξα εγώ τη γυναίκα μου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.