Τραγωδία στη Σενεγάλη: 11 νεογέννητα νεκρά εξαιτίας πυρκαγιάς σε νοσοκομείο

Η πυρκαγιά στην παιδιατρική του νοσοκομείου Abdou Aziz Dabakh οφείλεται σε βραχυκύκλωμα

Τραγωδία στη Σενεγάλη: 11 νεογέννητα νεκρά εξαιτίας πυρκαγιάς σε νοσοκομείο

Έντεκα νεογέννητα χάθηκαν χθες Τετάρτη όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομείο στην Τιβαουάν, στη δυτική Σενεγάλη, περίπου 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντακάρ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Μακί Σαλ.

«Μόλις ενημερώθηκα με οδύνη και κατάπληξη για τον θάνατο 11 νεογέννητων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τμήμα νεογνολογίας του (δημόσιου) νοσοκομείου» της Τιβαουάν, ανέφερε ο κ. Σαλ μέσω Twitter, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Η πυρκαγιά στην παιδιατρική του νοσοκομείου Abdou Aziz Dabakh οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Τιβαουάν. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που αναπτύχθηκαν στο σημείο δεν έχουν δώσει ακόμη λεπτομέρειες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

«Τρία μωρά σώθηκαν», διευκρίνισε ο δήμαρχος της Τιβαουάν, ο Ντεμπά Ντιόπ.

Το δημόσιο νοσοκομείο στην πόλη είχε εγκαινιαστεί πρόσφατα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Στις αρχές Απριλίου, άλλη τραγωδία, σε διαφορετικό δημόσιο νοσοκομείο είχε προκαλέσει σάλο στη Σενεγάλη.

Στη Λουγκά (βόρεια), έγκυος πέθανε αφού περίμενε μάταια, για ώρες, με οξείς πόνους, να υποβληθεί σε καισαρική. Ο θάνατός της προκάλεσε κύμα αγανάκτησης σε σενεγαλέζους χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης καθώς ανέδειξε με τραγικό τρόπο τις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για την υπόθεση αυτή επιβλήθηκε σε τρεις μαίες την 11η Μαΐου ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή διότι «δεν προσέφεραν βοήθεια σε πρόσωπο που διέτρεχε κίνδυνο» από δικαστήριο στη Λουγκά. Άλλες τρεις αθωώθηκαν.

Τέσσερα νεογέννητα χάθηκαν την 25η Απριλίου 2021 σε πυρκαγιά στην πόλη Λινζέρ (βόρεια). Οι αρχές μίλησαν για δυσλειτουργία μονάδας κλιματισμού στη μαιευτική κλινική όπου βρίσκονταν έξι βρέφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.