Στην Γάζα οι Τούρκοι ως... «ειρηνευτές» αποφάσισαν οι ΗΠΑ! Τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας...

Τραγωδία στο Περού: Συγκρούστηκαν τρένα στο Μάτσου Πίτσου – 1 νεκρός και 40 τραυματίες (φώτο-βίντεο)

20 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

Τραγωδία στο Περού: Συγκρούστηκαν τρένα στο Μάτσου Πίτσου – 1 νεκρός και 40 τραυματίες (φώτο-βίντεο)

Τραγωδία σημειώθηκε στο Περού, όταν συγκρούστηκαν δύο τρένα στο Μάτσου Πίτσου, με αποτέλεσμα τον 40 τουρίστες να τραυματιστούν με 20 από αυτούς να είναι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με το Reuters, από τη σύγκρουση των τρένων στο Περού έχασε τη ζωή του ο ένας μηχανοδηγός, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητες των τραυματιών.

Το Μάτσου Πίτσου, το οποίο έχει ενταχθεί από το 1983 στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, δέχεται κατά μέσο όρο περίπου 4.500 επισκέπτες ημερησίως, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο γίνεται αρχικά με τρένο και στη συνέχεια με λεωφορείο.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 13:20 τοπική ώρα (20:20 ώρα Ελλάδας), στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την κοινότητα Ογιανταϊτάμπο με το Μάτσου Πίτσου, στον νομό Κούσκο, στις Άνδεις. peru accident train

Η εταιρεία Ferrocarril Transandino, η οποία διαχειρίζεται τη σιδηροδρομική γραμμή, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ενεπλάκησαν δύο συρμοί των εταιρειών Inca Rail και PeruRail, προκαλώντας «τραυματισμούς και υλικές ζημιές».

Βίντεο που απέστειλαν επιβάτες στο μέσο ενημέρωσης RPP απεικονίζουν τουρίστες καθισμένους κατά μήκος των σιδηροτροχιών, ενώ οι δύο αμαξοστοιχίες φέρουν εμφανή σημάδια από τη σύγκρουση.

Το ίδιο μέσο μετέδωσε πληροφορίες για έναν νεκρό, τον οποίο κατονόμασε ως Ρομπέρτο Κάρδενας, μηχανοδηγό, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. peru accident train

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στην Κούσκο, τον οποίο επικαλείται το περουβιανό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Andina, δεκαπέντε τουρίστες τραυματίστηκαν, με έναν εξ αυτών να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.