ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Τρέχει» ο Τ.Μπάιντεν μετά τις διαρροές: Ζητά από το Στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών να ενισχύουν την ασφάλεια

Η εντολή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν

«Τρέχει» ο Τ.Μπάιντεν μετά τις διαρροές: Ζητά από το Στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών να ενισχύουν την ασφάλεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να λάβουν μέτρα για “περισσότερη ασφάλεια” των απόρρητων πληροφοριών, όπως έκανε γνωστό σήμερα σε ανακοίνωσή του, τη στιγμή που η υπόθεση της διαρροής εμπιστευτικών εγγράφων έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Ουάσινγκτον εδώ και μια εβδομάδα.

“Ενώ συνεχίζουμε να καθορίζουμε την αυθεντικότητα αυτών των εγγράφων, διέταξα τις στρατιωτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών να λάβουν μέτρα για περαιτέρω ασφάλεια και περιορισμό της διανομής ευαίσθητων πληροφοριών, και η αρμόδια για την εθνική ασφάλεια ομάδα μας συντονίζεται στενά με τους εταίρους και τους συμμάχους μας”, δήλωσε ο Μπάιντεν, συγχαίροντας επίσης τις δυνάμεις της τάξης για την έρευνά τους και τη “γρήγορη” αντίδρασή τους στη διαρροή αυτών των εμπιστευτικών εγγράφων.

Έως και 10 χρόνια φυλάκιση αντιμετωπίζει ο Τζακ Τεϊσέιρα για κάθε έγγραφο που διέρρευσε

Έως και 10 χρόνια φυλάκιση για κάθε έγγραφο που διέρρευσε αντιμετωπίζει ο 21χρονος Τζακ Τεϊσέιρα, το μέλος της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης που συνελήφθη χθες (13.4.2023) από το FBI για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου σε ομάδα του ίντερνετ που ασχολείται με βιντεοπαιχνίδια και όπλα.

https://twitter.com/ProfessorBoz/status/1646683850045808642?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1646683850045808642%7Ctwgr%5Ec16d57d545a8cf4148c286a48eace38c64330f2d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fipa-eos-kai-10-xronia-fylakisi-antimetopizei-o-tzak-teiseira-gia-kathe-eggrafo-pou-dierreyse%2F3750713%2F

Σύμφωνα με πράκτορα του FBI, ο 21χρονος Εθνοφρουρός προχώρησε στη διαρροή των απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου στο chat μιας ομάδας της πλατφόρμας Discord, η οποία αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα ως «Social Media Platform 1».

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα τις ακριβείς κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 21χρονος, οι οποίες είναι η μη εξουσιοδοτημένη διατήρηση και διαβίβαση πληροφοριών εθνικής άμυνας και η μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων ή σχετικού υλικού.

Από τη μεριά του, ο Γενικός Εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, Μέρικ Γκάρλαντ, ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο 21χρονος θα αντιμετωπίσει κατηγορίες βάσει του νόμου περί κατασκοπείας, για τις οποίες μπορεί να του επιβληθούν ποινές φυλάκισης έως και 10 ετών ανά έγγραφο που διέρρευσε.

Οι πληροφορίες στα απόρρητα έγγραφα

Τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν αφορούσαν και τον πόλεμο στην Ουκρανία, με κάποια από αυτά να έχουν εκδοθεί μόλις πριν 40 ημέρες. Σε αυτά, παρουσιάζονταν οι αδυναμίες του ουκρανικού στρατού αλλά και η δυνατότητα που έχει ο αμερικανικός στρατός να διεισδύει στα ρωσικά συστήματα επικοινωνιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε μερικά από αυτά, φαίνονταν χάρτες της αεράμυνας της Ουκρανίας αλλά και πληροφορίες για εσωτερικούς διαπληκτισμούς στη ρωσική κυβέρνηση, σχετικά με τον αριθμό των απωλειών του ρωσικού στρατού του πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.