ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η Μαυριτανία για τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στη χώρα για τρεις ημέρες

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η Μαυριτανία για τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας

Η κυβέρνηση της Μαυριτανίας, κήρυξε χθες Τρίτη (17/10), τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα φροντίσει να σταματήσει «αμέσως» αυτή που χαρακτήρισε «γενοκτονία» των Παλαιστινίων.

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες το βράδυ όταν χτυπήθηκε νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, κατηγορώντας για το πλήγμα το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός Στρατός από την πλευρά του έκανε λόγο για αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών από τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ, άλλο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, σύμμαχο της Χαμάς, που έπεσαν στο νοσοκομείο.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία της Μαυριτανίας εκφράζει την καταδίκη της και καταγγέλλει το ειδεχθές έγκλημα και τη φρικιαστική σφαγή που διαπράχθηκε (…) από την ισραηλινή πολεμική μηχανή, που βομβάρδισε νοσοκομείο στη Γάζα», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης στη Νουαξότ.

Η μαυριτανική κυβέρνηση «απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις νομικές και ανθρωπιστικές ευθύνες της, να επιβάλει την πλήρη διακοπή της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού και να του προσφέρει επείγουσα προστασία», συνεχίζει το κείμενο.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στη χώρα για τρεις ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ιδίως από την Ιορδανία και τον Αραβικό Σύνδεσμο, που καταδίκασαν το Ισραήλ, ενώ διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στο Αμάν, στην Τύνιδα, στην Τεχεράνη και αλλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.