ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρομοκρατία από το Der Spiegel: Χτύπημα με πυρηνικά από τη Ρωσία «βλέπουν» οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία «άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού» υποστήριξε ο αρχηγός της BfV

Τρομοκρατία από το Der Spiegel: Χτύπημα με πυρηνικά από τη Ρωσία «βλέπουν» οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Για το ενδεχόμενο η Ρωσία να καταφέρει πυρηνικό πλήγμα στην Ουκρανία προειδοποίησαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες το κοινοβούλιο της χώρας, όπως γράφει με τη γνωστή αγάπη του για τρομολαγνεία του το Der Spiegel.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, υπήρξε ενημέρωση και για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες που «ενδέχεται να προβούν σε πολιτικές δολοφονίες στο έδαφος της Γερμανίας».

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής υπηρεσία κατασκοπείας (BND) της Γερμανίας, Μπρούνο Καλ, και ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας προστασίας του συντάγματος (BfV) Τόμας Χάλντενβανγκ, προέβησαν σε δηλώσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο, το οποίο συνεδριάζει μια φορά τον χρόνο δημόσια για να ακούσει εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:

  • Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
  • Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
  • Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
  • Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)

Σύνολο ψήφων: 12.736

Loading ... Loading ...

Ο αρχηγός της BfV δήλωσε ότι οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία «άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού» σε όλους τους τομείς της πολιτικής και ενέχουν μια άμεση απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας στο εσωτερικό της. Ο ίδιος δήλωσε ότι τον Απρίλιο απελάθηκαν από την Γερμανία 40 Ρώσοι κατάσκοπο, «αλλά δεν είναι μόνο αυτό».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Bfv «το επιχειρησιακό επίπεδο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία μειώθηκε», και η Bfv έχει επεξεργαστεί σενάρια για το ενδεχόμενο να οργανωθούν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πολιτικές δολοφονίες στο έδαφος της Γερμανίας.

Από την πλευρά του ο Μπ.Καλ προειδοποίησε το γερμανικό κοινοβούλιο για το γεγονός ότι ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει «υποστρατηγικά πυρηνικά όπλα». Κατά την άποψη του επικεφαλής της BND, η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να επιχειρήσει να επιβάλει στην Ουκρανία ειρήνη με δυσμενείς όρους. «Από τη ρωσική πλευρά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συμβιβασμό», ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.