ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τζο Μπάιντεν: «Υπέγραψα πρόταση χρηματοδότησης από το Κογκρέσο για νέο απαραίτητο εμβόλιο που δουλεύει»

ΠΟΥ: «Πιθανό νέο εμβόλιο για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης»

Τζο Μπάιντεν: «Υπέγραψα πρόταση χρηματοδότησης από το Κογκρέσο για νέο απαραίτητο εμβόλιο που δουλεύει»

Την αναγγελία για την δημιουργία ενός νέου εμβολίου που είναι «απαραίτητο και δουλεύει» έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως είπε ο Τζο Μπάιντεν  «υπέγραψα σήμερα ένα αίτημα χρηματοδότησης από το Κογκρέσο για ένα νέο εμβόλιο το οποίο είναι και απαραίτητο και δουλεύει».

Δεν διευκρίνισε πάντως για ποια νέα ή παλιά ασθένεια θα είναι το νέο εμβόλιο, αλλά οι περισσότεροι εκτιμούν πως πρόκειται για κάποια νέα παραλλαγή του COVID-19.

Στις 14 Αυγούστου πάντως ο ΠΟΥ είχε αναφέρει ότι  «ένας νέος μαζικός εμβολιασμός ενδέχεται να απαιτηθεί σύντομα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της απειλής εξάπλωσης ασθενειών από τα κουνούπια που μεταναστεύουν σε νέες περιοχές, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας»

Η Δρ. Maria Van Kerkhove, τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ για τον Covid-19, έκανε αυτά τα ανησυχητικά σχόλια σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, καθισμένη δίπλα στον επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους.

Όσο για τον ίδιο τον επικεφαλής του ΠΟΥ είπε ότι ο Covid-19 δεν είναι πλέον επείγουσα κατάσταση, «αλλά ο κίνδυνος είναι ακόμα υψηλός».

Τον Ιούνιο, ο ΠΟΥ συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος ψηφιακών διαβατηρίων εμβολίων για μελλοντικές πανδημίες.

Ο  Γκεμπρεγέσους είπε ότι η κλιματική αλλαγή, η αποψίλωση των δασών (βλ. πυρκαγιές στην Ελλάδα) και η αστικοποίηση θα επιδεινώσουν τις μελλοντικές πανδημίες εκτός εάν οι χώρες αναλάβουν «συντονισμένη και συνδυασμένη δράση ως μια παγκόσμια κοινότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.