Το εμπιστευτικό έγγραφο του ιδρύματος RAND για Γερμανία και Ουκρανία που έχει προκαλέσει σάλο

Γερμανός υπουργός Οικονομικών: «Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής κατάρρευσης»

Το εμπιστευτικό έγγραφο του ιδρύματος  RAND για Γερμανία και Ουκρανία που έχει προκαλέσει σάλο

Καταπέλτης του άρθρο του David Chu για το UNZ Review όπου αναλύονται οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους η Γερμανία αλλά και όλη η Ευρώπη ουσιαστικά αυτοκτονούν με αφορμή την κρίση στην ενέργεια, αλλά και για να ικανοποιούσουν τις εντολές του WEF περί «πράσινης ανάπτυξης» και άλλων τέτοιων ανοησιών, όπως αναφέρει.

Ο αρθρογράφος παίρνει ως αφορμή το εμπιστευτικό έγγραφο του ιδρύματος RAND (όπως είχαμε αναφέρει σχετικά εχθές), το οποίο διέρρευσε στη δημοσιότητα  η σουηδική εφημερίδα Nya Dagbladet σύμφωνα με το οποίο η κρίση στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα αμερικανικού σχεδιασμού με στόχο να γονατίσει απομυζώντας οικονομικά την Ευρώπη.

Τώρα  ένας εκ των συντακτών της σουηδικής εφημερίδας αναφέρει πως τελικά το έγγραφο είναι πλαστό, αλλά οι πιέσεις είναι ισχυρές και κάτι τέτοιο  ήταν εύλογο να γίνει.

Αναφέρει ο συντάκτης:

«Πρόσφατα, ο William F. Engdahl έγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο, «Ο ευρωπαϊκός ενεργειακός Αρμαγεδώννας – Από το Βερολίνο στις Βρυξέλλες όχι στην Μόσχα», όπως και ο Pepe Escobar «Η ενεργειακή γερμανική αυηοτκονία – Η  αυτοψία»

Και τα δύο άρθρα δίνουν μια συναρπαστική εξήγηση για το ΠΩΣ η Γερμανία αυτοκτονεί με την «Πράσινη Ατζέντα 2030» την «Η Μεγάλη Επαναφορά» κτλ.

Έστειλα email στον Engdahl σχετικά με την ακόλουθη δήλωση που έγραψε στο άρθρο του και τον ρώτησα, «Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για την πλήρη αποβιομηχάνιση της Γερμανίας; Εκτός από τις μαλακίες Green Energy ή Great Reset.”:

Δεν είναι επειδή πολιτικοί όπως ο Όλαφ Σολτς ή ο Γερμανός υπουργός Πράσινης Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ούτε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πράσινη Ενέργεια Φρανς Τίμερμανς είναι ηλίθιοι ή ανίδεοι. Διεφθαρμένοι όμως και ανέντιμοι; ίσως ναι. Ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Διαβάζουν ένα σενάριο. Είναι όλα μέρος του σχεδίου της ΕΕ για την αποβιομηχανοποίηση μιας από τις πιο ενεργειακά αποδοτικές βιομηχανικές συγκεντρώσεις στον πλανήτη. Αυτή είναι η Πράσινη Ατζέντα του ΟΗΕ για το 2030, αλλιώς γνωστή ως Μεγάλη Επαναφορά του Klaus Schwab.

Για οποιονδήποτε λόγο, ο Engdahl δεν απάντησε στο email μου. Αλλά στο email μου προς αυτόν, βασικά απάντησα εγώ στην ερώτησή μου όταν ρώτησα το εξής:

Είναι ο σκοπός να εξαπατήσουμε εντελώς την Ευρώπη ώστε να την καταστήσουμε πλήρως εξαρτημένη από τις ΗΠΑ τόσο για την ενέργεια όσο και για την τεχνολογία; Ο υπόλοιπος κόσμος κινείται προς το BRI και το BRICS. Το μόνο τετράγωνο που έχει μείνει για την  λεηλασίας από τους τους Αμερικανούς είναι η Ευρώπη (συν την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα).

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, το RT (Russia Today) δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναφερόταν το σενάριο ενός υποτιθέμενου σχεδίου των ΗΠΑ να εξαντλήσουν τους πόρους της ΕΕ από το Nya Dagbladet, ένα σουηδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο περιγράφει τον εαυτό του ως αντι-παγκοσμιοποιημένο, υπέρ της ελευθερίας και ανεξάρτητο. Μια αγγλόφωνη έκδοση κυκλοφόρησε αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι έλαβε ένα διαβαθμισμένο έγγραφο υπογεγραμμένο από την RAND Corporation, με τίτλο «Αδυνατίζοντας τη Γερμανία, ενισχύοντας τις ΗΠΑ». Το έγγραφο, το οποίο φέρεται να εκδόθηκε τον Ιανουάριο, σκιαγράφησε ένα σενάριο για το πώς οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ταλαιπωρημένη οικονομία τους εξαντλώντας τους πόρους από τους Ευρωπαίους συμμάχους τους.

Λοιπόν, σήμερα (17 Σεπτεμβρίου 2022) επικοινώνησα με τους δύο Σουηδούς συγγραφείς του Nya Dagbladet και τους ζήτησα να μου δώσουν το έγγραφο RAND. Ο Markus Andersson, ένας από τους συγγραφείς και αρχισυντάκτης, απάντησε γρήγορα ότι τελικά είναι «ψεύτικο» το έγγραφο RAND:

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο εδώ.

Πολύ σύντομα τώρα, οι άνθρωποι της RAND θα το αποκαλούν «πλαστό».

Η έκθεση RAND τιτλοφορείται, «Σύνοψη: Αποδυνάμωση της Γερμανίας, ενίσχυση των ΗΠΑ».

Χρονολογείται στις 25 Ιανουαρίου 2022 και φέρει την ένδειξη «Εμπιστευτικό». Ο κατάλογος διανομής περιλαμβάνει WHCS (Επιτελάρχης του Λευκού Οίκου), ANSA (Βοηθός του Προέδρου για Υποθέσεις Εθνικής Ασφάλειας), Τμήμα Πολιτείας, CIA (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών), NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας) και DNC (Δημοκρατικό Εθνικό Επιτροπή).

Τι αναφέρει αυτό το «ψεύτικο» έγγραφο;

Η παρούσα κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ υποδηλώνει ότι δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει χωρίς οικονομική και υλική υποστήριξη από εξωτερικές πηγές [ακριβώς ο ορισμός μιας παρασιτικής αυτοκρατορίας!].

Η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης, στην οποία καταφεύγει τακτικά η Fed τα τελευταία χρόνια, καθώς και η ανεξέλεγκτη έκδοση μετρητών κατά τη διάρκεια του lockdown του 2020 και του 2021, έχουν οδηγήσει σε απότομη αύξηση του χρέους και αύξηση της προσφοράς σε δολάρια. Ακριβώς ο ορισμός των υψηλών ποσοστών πληθωρισμού.

Η συνεχιζόμενη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε απώλεια της θέσης του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο και τη Γερουσία στις προσεχείς εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2022. Η παραπομπή του Προέδρου δεν μπορεί να αποκλειστεί υπό αυτές τις συνθήκες , που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για εισροή πόρων στην αμερικανική  οικονομία, ιδιαίτερα στο τραπεζικό σύστημα. Μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες που δεσμεύονται από  ΕΕ και ΝΑΤΟ μπορούν να τις παρέχουν χωρίς σημαντικό στρατιωτικό και πολιτικό κόστος για εμάς.

Το σημαντικότερο εμπόδιο είναι η αυξανόμενη ανεξαρτησία της Γερμανίας. Αν και εξακολουθεί να είναι μια χώρα με περιορισμένη κυριαρχία, εδώ και δεκαετίες κινείται σταθερά προς την άρση αυτών των περιορισμών και να γίνει ένα πλήρως ανεξάρτητο κράτος. Αυτή η κίνηση είναι αργή και προσεκτική, αλλά σταθερή. Η παρέκταση δείχνει ότι ο τελικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε αρκετές δεκαετίες. Ωστόσο, εάν τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες κλιμακωθούν, ο ρυθμός θα μπορούσε να επιταχυνθεί σημαντικά. . . .

Τρωτά σημεία στη γερμανική και ευρωπαϊκή οικονομία

Μια αύξηση στη ροή των πόρων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ μπορεί να αναμένεται εάν η Γερμανία αρχίσει να βιώνει μια ελεγχόμενη οικονομική κρίση. Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ εξαρτάται σχεδόν χωρίς εναλλακτική από την κατάσταση της γερμανικής οικονομίας. Είναι η Γερμανία που επωμίζεται το κύριο βάρος των δαπανών που απευθύνονται στα φτωχότερα μέλη της ΕΕ.

 Το σημερινό γερμανικό οικονομικό μοντέλο βασίζεται σε δύο πυλώνες. Πρόκειται για απεριόριστη πρόσβαση σε φθηνούς ρωσικούς ενεργειακούς πόρους και σε φθηνή γαλλική ηλεκτρική ενέργεια, χάρη στη λειτουργία πυρηνικών σταθμών. Η σημασία του πρώτου παράγοντα είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Η διακοπή των ρωσικών προμηθειών μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει μια συστημική κρίση που θα ήταν καταστροφική για τη γερμανική οικονομία και, έμμεσα, για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. . . .

Μια ελεγχόμενη κρίση

Λόγω των περιορισμών του κυβερνητικού συνασπισμού, η γερμανική ηγεσία δεν ελέγχει πλήρως την κατάσταση στη χώρα. Χάρη στις ακριβείς ενέργειές μας, κατέστη δυνατό να αποκλειστεί η θέση σε λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2, παρά την αντίθεση των ομάδων συμφερόντων από τη χαλυβουργία και τη χημική βιομηχανία. Ωστόσο, η δραματική επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου μπορεί να ενθαρρύνει την ηγεσία να επανεξετάσει την πολιτική της και να επιστρέψει στην ιδέα της ευρωπαϊκής κυριαρχίας και της στρατηγικής αυτονομίας.

Ο μόνος εφικτός τρόπος για να διασφαλιστεί η απόρριψη των ρωσικών ενεργειακών προμηθειών από τη Γερμανία είναι η εμπλοκή και των δύο πλευρών στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι περαιτέρω ενέργειές μας σε αυτή τη χώρα θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε στρατιωτική απάντηση από τη Ρωσία. Οι Ρώσοι προφανώς δεν θα μπορέσουν να αφήσουν αναπάντητη τη μαζική πίεση του ουκρανικού στρατού στις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες του Ντονμπάς. Αυτό θα επέτρεπε να κηρυχθεί η Ρωσία επιτιθέμενος και να εφαρμοστεί σε αυτήν ολόκληρο το πακέτο κυρώσεων που είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων.» .

Όλα αυτά την ώρα που οι Γερμανοί καταναλωτές κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με τετραψήφια ποσά στους λογαριασμούς ενέργειας, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και παραδέχθηκε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική κατάρρευση «αν και δεν πρέπει να συμβεί αυτό».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον νεανικό τηλεοπτικό σταθμό Funk των ARD και ZDF, ο κ. Χάμπεκ δήλωσε ότι το κόμμα του, οι Πράσινοι, «τα κάνουν όλα καλά, αλλά θα έπρεπε να έχουν λίγη περισσότερη υπομονή», ανέφερε ότι κοιμάται κατά μέσο όρο έξι ώρες, αλλά όταν έχει κυβερνητική επιτροπή δεν κοιμάται καθόλου και εκτίμησε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα των νέων στη Γερμανία είναι η κλιματική αλλαγή!

Αν μπορούσε να κρατήσει κάτι από τη ζωή του πριν από την πολιτική, αυτό θα ήταν, δήλωσε, η ανωνυμία, ενώ ως τη χειρότερη πλευρά της δουλειάς του ανέδειξε την πολιτική επικοινωνία.

«Κατά μέσο όρο, οι καταναλωτές πρέπει να περιμένουν αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας από 30 σε 60 λεπτά, αλλά αν είμαστε καλοί και αναθεωρήσουμε το σύστημα, ίσως η κατάσταση να είναι καλύτερη. Με το φυσικό αέριο η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, απειλούμαστε με τριπλασιασμό ή και τετραπλασιασμό του κόστους», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ και παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει κοινωνική διάλυση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πολύς κόσμος έχει εξοργιστεί με το θέμα της εισφοράς φυσικού αερίου», ανέφερε και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απογοήτευση των νέων από την πολιτική της κυβέρνησης για το κλίμα, ζήτησε υπομονή έως το τέλος της νομοθετικής περιόδου, καθώς τώρα, όπως είπε, κυριαρχεί η συζήτηση για την κρίση. Ακόμη και για τη διατήρηση των λιγνιτικών μονάδων σε λειτουργία, ο κ. Χάμπεκ έκανε λόγο για λάθος από την άποψη της πολιτικής για το κλίμα, αλλά αναγκαία”, λόγω των συνθηκών. Αν αντέξουμε αυτόν τον χειμώνα, έχουμε καλές πιθανότητες το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα η κατάσταση στη Γερμανία να είναι πολύ πιο εύκολη», πρόσθεσε.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.