ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βελιγράδι: 14χρονος άνοιξε πυρ σε σχολείο – Νεκροί οκτώ μαθητές και ο φύλακας του σχολείου (φωτό) (upd)

Προβληματισμός γιατί περιστατικά που συμβαίνουν κατά κόρον στις ΗΠΑ «έφτασαν» στα Βαλκάνια πολύ κοντά και στην Ελλάδα

Βελιγράδι: 14χρονος άνοιξε πυρ σε σχολείο – Νεκροί οκτώ μαθητές και ο φύλακας του σχολείου (φωτό) (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 11:06) Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (3/5) στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο κέντρο του Βελιγραδίου καθώς  ένας μαθητής 14 ετών εισήλθε στο κτήριο του σχολείου στις 8:30 το πρωί και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας τον φύλακα του σχολείου και οκτώ μαθητές όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ.

To περιστατικό ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς είναι το πρώτο του είδους που λαμβάνει χώρα στα Βαλκάνια και πρόκειται για αναπαράσταση παρόμοιων αιματηρών γεγονότων που συμβαίνουν κατά κόρον στις ΗΠΑ.

https://twitter.com/No_To_Tyranny/status/1653690901858795520

Ο μαθητής που σκότωσε τα εννέα άτομα ήταν γιος προβεβλημένου ακτινολόγου, που σημαίνει πως σίγουρα δεν είχε οικονομικά προβλήματα.

Τα κίνητρα είναι άγνωστα, αλλά δημιουργείται προβληματισμός διότι η Σερβία είναι μία χώρα κοντά στην Ελλάδα με παρόμοια κοινωνικά και πολιτιστικά πρότυπα και δεδομένου ότι στην χώρα μας η εγκληματικότητα ανηλίκων έχει αυξηθεί σε μέγιστο βαθμό, κανείς δεν μπορεί να εφυσηχαστεί.


Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στο κτήριο και συνέλαβαν τον μαθητή.


Δέκα ασθενοφόρα έσπευσαν έξω από το σχολείο, ενώ πολλοί γονείς έχουν σπεύσει στο σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 14χρονος δράστης φέρεται να πυροβόλησε με το όπλο του πατέρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.