ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έτσι απαντούν κυρίαρχες κυβερνήσεις στην λαθραία μετανάστευση – Ρ.Σούνακ σε Αλβανούς: «Υπό κράτηση και πίσω όπως ήρθατε»

Ο αριθμός των Αλβανών που φθάνουν στην Αγγλία έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια

Έτσι απαντούν κυρίαρχες κυβερνήσεις στην λαθραία μετανάστευση – Ρ.Σούνακ σε Αλβανούς: «Υπό κράτηση και πίσω όπως ήρθατε»

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία είχε καταλήξει σε νέα συμφωνία με τη Αλβανία για τον περιορισμό του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που φθάνουν σε μικρά σκάφη.

Ο αριθμός των Αλβανών που φθάνουν στην Αγγλία διαπλέοντας τη Μάγχη έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια με τα κυβερνητικά στοιχεία να δείχνουν ότι οι Αλβανοί αντιπροσωπεύουν την πολυπληθέστερη ομάδα που φθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω αυτής της οδού.

Ο Σούνακ δήλωσε ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς η κυβέρνηση θα εισαγάγει νομοθεσία που θα απαγορεύει στους μετανάστες που διασχίζουν τη Μάγχη να παραμένουν στη Βρετανία.

«Εάν εισέλθετε στο Ηνωμένο Βασίλειο παράνομα, δεν θα πρέπει να μπορείτε να παραμείνετε εδώ», δήλωσε ο Σούνακ στο Κοινοβούλιο.

«Αντ’ αυτού, θα τίθεστε υπό κράτηση και γρήγορα θα επιστρέφετε είτε στην πατρίδα σας είτε σε μια ασφαλή χώρα όπου θα εξεταστεί η αίτηση ασύλου σας».

Το θέμα των παράνομων μεταναστών που φθάνουν σε μικρά σκάφη έχει αναχθεί σε σημαντικό πολιτικό ζήτημα για τη Συντηρητική κυβέρνηση, ιδιαίτερα για περιοχές της εργατικής τάξης στη βόρεια και κεντρική Αγγλία, όπου οι μετανάστες κατηγορούνται ότι δυσκολεύουν την εύρεση εργασίας και ότι ασκούν πιέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι πολίτες είναι δικαίως οργισμένοι διότι βλέπουν αυτό που βλέπω εγώ, δηλαδή ότι αυτό, πολύ απλά, δεν είναι δίκαιο», δήλωσε ο Σούνακ. «Δεν είναι σκληρό ή κακό να θέλει κανείς να κόψει τη θηλιά εγκληματικών συμμοριών που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο…φτάνει πια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.