ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανικό ΥΠΑΜ: «Η Ρωσία επιδιώκει να αυξήσει τον έλεγχο στην Wagner»

Το Βρετανικό ΥΠΑΜ λέει ότι σημαντικά στοιχεία της Wagner πιθανότατα έχουν αφομοιωθεί στη δομή διοίκησης της Ρωσικής Εθνοφρουράς

Βρετανικό ΥΠΑΜ: «Η Ρωσία επιδιώκει να αυξήσει τον έλεγχο στην Wagner»

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας, η Ρωσία προσπαθεί να αυξήσει τον έλεγχό της στην Ιδιωτική Στρατιωτική Εταιρεία Wagner μετά από την απόπειρα ανταρσίας της και τον θάνατο του ηγέτη της.

Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο ημερήσιο δελτίο των υπηρεσιών πληροφοριών του λέει ότι σημαντικά στοιχεία της Wagner πιθανότατα έχουν αφομοιωθεί στη δομή διοίκησης της Ρωσικής Εθνοφρουράς [Rosgvardiya] και ξεκίνησαν εκ νέου την ενεργό στρατολόγηση από τα τέλη Οκτωβρίου 2023.

«Αυτός ο βραχίονας της Wagner εντός της Εθνοφρουράς πιθανότατα διευθύνεται από τον Πάβελ Πριγκόζιν, γιο του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της μισθοφορικής οργάνωσης, του Γεβγκένι Πριγκόζιν», τονίζει το ενημερωτικό δελτίο.

Άλλες ομάδες της Wagner είναι πιθανό να έχουν ενταχθεί σε ένα άλλο ρωσικό ιδιωτικό «στρατό», το Redut, το οποίο, όπως διερεύνησε το Radio Liberty, αριθμεί συνολικά 7.000 μέλη.

Εξάλλου, όπως σημειώνει η το Βρετανικό ΥΠΑΜ, ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι κάποια μέλη της Wagner είχαν ενταχθεί στην ομάδα ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας Akhmat. Ο Καντίροφ ισχυρίστηκε στις 25 Οκτωβρίου 2023 ότι συνολικά 170 πρώην Βαγκνερίτες είχαν ήδη ενταχθεί στην Αχμάτ.

«Το ρωσικό κράτος ασκεί τώρα πιο άμεσο έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Wagner και του πρώην προσωπικού μετά την ανταρσία τον Ιούλιο του 2023 και τον επακόλουθο θάνατο του ηγέτη τον Αύγουστο του 2023», σημείωσαν οι Βρετανοί αναλυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.