ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Wagner: Ανακοίνωσε την παρουσία ένοπλου τμήματος στον Νίγηρα – Αποσύρει τις δυνάμεις της από τη χώρα η Ιταλία

Εκπνέει σήμερα το τελεσίγραφο της Δυτικοαφρικανικής Ένωσης στην στρατιωτική κυβέρνηση του Νίγηρα

Wagner: Ανακοίνωσε την παρουσία ένοπλου  τμήματος στον Νίγηρα – Αποσύρει τις δυνάμεις της από τη χώρα η Ιταλία

Ανακοίνωση Τύπου από την εταιρεία Wagner αναφέρει ότι ένα ένοπλο τμήμα της αναπτύχθηκε στον Νίγηρα, όπως είχαμε αναφέρει ήδη από εχθές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Wagner το τμήμα έχει αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα της χώρας Νιαμέι με αποστολή την «παροχή προστασίας», πιθανότατα στη νέα στρατιωτική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ εκπνέει σήμερα το τελεσίγραφο που είχε απευθύνει στον Νίγηρα η Δυτικοαφρικανική Άνωση ζητώντας από τη νέα πραξικοπηματική κυβέρνηση να παραδώσει την εξουσία αλλιώς θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση από τα μέλη της Ένωσης,.

Στο μεταξύ η Ιταλία ανακοίνωσε ότι απομακρύνει στρατεύματα από τον Νίγηρα με το αιτιολογικό να δημοπρατηθεί χώρος  στην στρατιωτική βάση για πολίτες

Η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε την Κυριακή ότι μείωσε τον αριθμό των στρατευμάτων της στον Νίγηρα για να δημιουργήσει χώρο στη στρατιωτική της βάση για αμάχους που μπορεί να χρειάζονται προστασία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας ανέφερε σε δήλωση ότι ένα στρατιωτικό αεροπλάνο απογειώθηκε από την πρωτεύουσα του Νίγηρα Νιαμέι και προσγειώθηκε στη Ρώμη το βράδυ του Σαββάτου με 65 Ιταλούς στρατιώτες, καθώς και 10 Αμερικανούς στρατιώτες.

Η αερομεταφορά οργανώθηκε για να αυξήσει την «υλικοτεχνική αυτονομία» της ιταλικής στρατιωτικής βάσης, «βελτιστοποιώντας την ικανότητα φιλοξενίας της, εάν καταστεί απαραίτητο για τη φιλοξενία πολιτών συμπατριωτών και, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για την εκκαθάριση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.