ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Χάος στις πισίνες της Γερμανίας: Άγριοι καυγάδες μεταξύ δεκάδων ατόμων – Ανησυχία στις αρχές

Για «μεμονωμένα περιστατικά» κάνουν λόγο οι διαχειρίστριες εταιρείες

Χάος στις πισίνες της Γερμανίας: Άγριοι καυγάδες μεταξύ δεκάδων ατόμων – Ανησυχία στις αρχές

Αρκετοί είναι οι βίαιοι καυγάδες που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό σε  εξωτερικές πισίνες στη Γερμανία με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές. 

Καθώς οι θερμοκρασία ανεβαίνει σε όλη τη χώρα, πολλοί κάτοικοι της Γερμανίας, όπως συνηθίζουν παραδοσιακά, πηγαίνουν σε τοπικές δημοτικές εξωτερικές πισίνες για να δροσιστούν.

Αλλά τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει σύνηθες το φαινόμενο με βίαιους και μαζικούς καυγάδες σε εξωτερικές πισίνες και το φετινό καλοκαίρι δεν διαφέρει.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν αναφερθεί διάφορα περιστατικά. Το απόγευμα της Τετάρτης, δεκάδες αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κλείσουν μια εξωτερική πισίνα στη συνοικία Neukölln του Βερολίνου, μετά από συμπλοκή που ξέσπασε στην νεροτσουλήθρα.

Τη Δευτέρα, στην περιοχή Pankow έκλεισε από την αστυνομία μία ακόμα εξωτερική πισίνα μετά από διαμάχη μεταξύ δύο νεαρών ατόμων και δύο ναυαγοσωστών, που οδήγησε σε μαζική συμπλοκή στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 άτομα.

Νωρίτερα το Σαββατοκύριακο ορισμένα άτομα τραυματίστηκαν μετά από καβγά, στον οποίο ενεπλάκησαν πάνω από 40 άτομα σε μία εξωτερική πισίνα στη νοτιοδυτική γερμανική πόλη Mannheim. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 24χρονος τραυματίστηκε από μαχαίρι.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ωστόσο, που να δείχνουν εάν η βία στις εξωτερικές δημοτικές πισίνες αυξάνεται.

Μεμονωμένα περιστατικά οι καβγάδες στις πισίνες  λένε οι διαχειριστές

Οι διαχειρίστριες εταιρείες των πισινών στο Βερολίνο λένε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, που δεν αντικατοπτρίζουν την εμπειρία εκατομμυρίων ανθρώπων που πηγαίνουν στις χιλιάδες δημοτικές εξωτερικές πισίνες σε όλη τη Γερμανία.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της αστυνομίας εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τα περιστατικά.

«Η ικανότητα επίλυσης των συγκρούσεων με σεβασμό και χωρίς βία έχει μειωθεί», δήλωσε ο Γιόχεν Κόπελκε, επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου αστυνομικών της Γερμανίας, στο RND.

Την ίδια ώρα, η συζήτηση στα Μέσα πληθαίνει από θεωρείς για το τι κρύβεται πίσω από τους καβγάδες σε εξωτερικές πισίνες. Ένας «συνδυασμός ζέστης, αλκοόλ και πλήθους ημίγυμνων νέων» είναι μια συνταγή που οδηγεί σε τέτοια περιστατικά, λένε κάποιοι.

Παράλληλα υπάρχουν μαρτυρίες που ισχυρίζονται ότι πίσω από τους καυγάδες βρίσκονται αλλοδαποί. 

Ωστόσο, οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις πισίνες επισημαίνουν ότι πρέπει να υπάρξει μία ευρύτερη αλλαγή στην παραδοσιακή κουλτούρα της εξωτερικής πισίνας της Γερμανίας σε ορισμένες πόλεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη επιθετικότητα και έλλειψη σεβασμού για τους ναυαγοσώστες.

Ανησυχία από την αστυνομία για τους καβγάδες στις πισίνες

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας καλούν τους διαχειριστές των εξωτερικών πισίνων και τους ναυαγοσώστες να συνεργαστούν με την αστυνομία σε μια κοινή στρατηγική για να παρέμβουν γρήγορα πριν κλιμακωθούν οι συγκρούσεις.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας που θα επιβάλλουν αυστηρότερους κανόνες στην είσοδο και στην πισίνα, για να σταματούν οι καβγάδες πριν συμβούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παραδοσιακά, υπάρχουν λίγα μέρη με ένα τόσο ευρύ μείγμα ηλικιών και κοινωνικών ομάδων όπως το γερμανικό “Freibad” που υποστηρίζεται από το κράτος ή «δωρεάν πισίνα» όπως αποκαλούνται στα γερμανικά οι εξωτερικές πισίνες – ένα γερμανικό ιδεώδες κοινωνικής ισότητας που ξεκίνησε μετά το 1945. Μία οικονομικά προσιτή υπαίθρια κοινωνικοποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.