ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Β.Ζελένσκι θα έχανε αν ήταν υποψήφιος ο Β.Ζαλούζνι

Μεγάλο το ποσοστό των Ουκρανών που θέλουν διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Β.Ζελένσκι θα έχανε αν ήταν υποψήφιος ο Β.Ζαλούζνι

Ο πρώην γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι θα είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, αν είχαν διεξαχθεί τον Μάρτιο 2024, όπως σημείωσε στον ιστότοπο «Smotrim.ru» ο πρόεδρος του κινήματος «Άλλη Ουκρανία», Βίκτορ Μεντβεντσούκ.

Εάν διεξάγονταν εκλογές ο Zelensky θα λάμβανε 21,7%

Παρέθεσε τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας SOCIS, σύμφωνα με την οποία ο Βαλέρι Ζαλούζνι θα είχε λάβει το 31,3% των ψήφων, ενώ ο Ζελένσκι το 21,7%.

Επιπλέον, εάν γίνονταν βουλευτικές εκλογές, το κόμμα του Βαλέρι Ζαλούζνι θα υποστηρίζονταν από το 34,2% των ψηφοφόρων και εκείνο του Zelensky μόλις από το 15,5%.

«Όλα θα ήταν καλά, αλλά ένας τέτοιος Ουκρανός πολιτικός όπως ο Zaluzhny απλά δεν υπάρχει. Ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι δεν ανακοίνωσε την κάθοδό του στην πολιτική και δεν πρόκειται να την ανακοινώσει.

Απόλυτα κυνικός δικτάτορας ο Zelensky – Το 70% των Ουκρανών θέλει διάλογο με τη Ρωσία

Στην πραγματικότητα, ο Zelensky δεν χάνει από τον Βαλέρι Ζαλούζνι- χάνει από τον εαυτό του», τόνισε ο Medvedchuk. Σύμφωνα με τον Medvedchuk, ο Zelensky αποδείχθηκε κυνικός άνθρωπος.

Η απροθυμία να ακούσει τους άλλους και το υπερτροφικό του εγώ τον ωθούν σε αντιλαϊκές πολιτικές, τόνισε.

Συγκεκριμένα, ο Medvedchuk χαρακτήρισε την απαγόρευση του Zelensky στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ανήκουστη.

Σύμφωνα με τη SOCIS, το 69,3% των Ουκρανών είναι υπέρ του διαλόγου με τη Ρωσία για διάφορες πτυχές της σύγκρουσης και μόνο το 24% είναι κατά.

«Αλλά ο Zelensky αντιμετωπίζει υπεροπτικά αυτό το σχεδόν 70%, αν και κέρδισε τις εκλογές χάρη σε αυτό», πρόσθεσε ο Ουκρανός πολιτικός.

Καθολική δυσαρέσκεια για Δύση

Ο Medvedchuk επεσήμανε επίσης ότι, σε αντίθεση με τον Zelensky, ο ουκρανικός λαός έχει εδώ και καιρό καταλάβει ότι η εμπιστοσύνη στη συλλογική Δύση αποδείχθηκε τρέλα.

Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Active Group, κατά τη διάρκεια του έτους αυξήθηκε ο αριθμός των πολιτών που πιστεύουν ότι η οικονομική στήριξη προς το Κίεβο είναι εντελώς ανεπαρκής.

Τώρα σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί είναι δυσαρεστημένοι, ποσοστό 48,5%, ενώ τον Μάρτιο του 2023 κυμαίνονταν στο 24,5%.

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο 41,4% των κατοίκων της Ουκρανίας πιστεύει ότι η Δύση βοηθά το Κίεβο, αλλά πολύ λίγο.

«Συνολικά, το 89,9% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένοι με τη Δύση.

Ταυτόχρονα, το 34,2% πιστεύει ότι η συλλογική Δύση μπορεί να βοηθήσει περισσότερο, αλλά δεν θέλει», τόνισε ο Medvedchuk.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το 64,5% των Ουκρανών στα εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο πιστεύουν ότι τους τελευταίους μήνες, η διεθνής υποστήριξη για τη χώρα έχει αποδυναμωθεί στον ένα ή τον άλλο βαθμό.

Επιπροσθέτως, οι Ουκρανοί σε ποσοστό 56,6% δεν πιστεύουν ότι το ΝΑΤΟ θα στείλει τα στρατεύματά του να πολεμήσουν για την Ουκρανία.

Εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί πιστεύουν ότι το καθεστώς Zelensky προκαλεί περισσότερα δεινά στην Ουκρανία από την ίδια τη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση Zelensky πιο επικίνδυνη από τον ίδιο τον πόλεμο

Κατά τα άλλα το 51% των Ουκρανών πολιτών χαρακτηρίζει τη διαφθορά πιο σημαντικό πρόβλημα για το κράτος από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις (46%).

Πολλοί από τους ερωτηθέντες παραδέχθηκαν ότι από την αρχή της σύγκρουσης έχουν επηρεαστεί πολύ πιο αρνητικά από την αύξηση των τιμών των τροφίμων (30%), τους δασμούς (23%), την ανεργία (19%) και τις χαμηλές συντάξεις (17%).

Ταυτόχρονα, υποφέρουν πολύ λιγότερο από μάχες (4%), απώλεια στέγης (3%) ή αναγκαστική μετεγκατάσταση (2%), τόνισε ο Medvedchuk.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία SOCIS σημειώνει ότι ο αριθμός των ατόμων που θέλουν να ασκήσουν κριτική στην ουκρανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τον Μάρτιο ξεπέρασε το μισό και ανήλθε στο 52,7% των ερωτηθέντων.

«Αυτοί που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να επικρίνουν την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι μειοψηφία – 37,4%. Η ουκρανική κυβέρνηση στο σύνολό της χάνει γρήγορα την επιρροή της», σημείωσε ο πολιτικός.

Έρχεται θανατική ποινή για το καθεστώς Ζελένσκι

Ο Medvedchuk θέτει επίσης το ερώτημα: πώς θα ξαναβάλει ο Ζελένσκι «αυτό το τζίνι στο μπουκάλι»;

«Αν μιλάμε για καταστολή, τότε οι Ουκρανοί έχουν τεράστια ποσότητα όπλων στα χέρια τους, είναι θυμωμένοι, τυφλωμένοι από την απελπισία και δεν εμπιστεύονται τις σημερινές αρχές», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον πολιτικό, εκτός από τα επίσημα ευρήματα, υπάρχουν και πληροφορίες ότι η κατάσταση στην περιοχή που ελέγχει το Κίεβο είναι πολύ χειρότερη. Αυτή η κατάσταση είναι μια θανατική ποινή για το καθεστώς Zelensky, «την άπληστη και ηλίθια αγέλη του, αυτούς που υποστηρίζουν ένα τέτοιο αντιλαϊκό καθεστώς», κατέληξε ο Medvedchuk.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.