ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δολιοφθορά ήταν η έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας: Ανατινάχτηκε φορτηγό μαζί με διερχόμενο τρένο που μετέφερε καύσιμα

Τι ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας

Δολιοφθορά ήταν η έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας: Ανατινάχτηκε φορτηγό μαζί με διερχόμενο τρένο που μετέφερε καύσιμα

«Ένα φορτηγό ανατινάχθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας» ανακοίνωσε πριν από λίγο η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας σχετικα με την μεγάλη έκρηξη που έλαβε χώρα το πρωί και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην γέφυρα.

“Σήμερα στις 6:07 στο αυτοκινητιστικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας από την πλευρά της χερσονήσου Ταμάν , ανατινάχθηκε ένα φορτηγό, το οποίο προκάλεσε την ανάφλεξη επτά δεξαμενών καυσίμων ενός σιδηροδρομικού τρένου που κατευθυνόταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας.” λέει η ανακοίνωση.

Επρόκειτο για οργανωμένη δολιοφθορά και το αποτέλεσμα για το Κίεβο και την Δύση ήταν εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή , δύο τμήματα του αυτοκινητόδρομους της γέφυρας του Κερτς κατέρρευσαν μερικώς. Το τόξο πάνω από το χερσαίο τμήμα της γέφυρας δεν υπέστη ζημιές. Θεωρείται ότι μπορούν να επισκευαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακόμα και έτσι όμως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον εφοδιασμό της Κριμαίας από την ρωσική ενδοχώρα αλλά και να μεταφερθούν ενισχύσεις στις ρωσικές δυνάμεις της Χερσώνας.

Για τις ρωσικές ενισχύσεις στην Χερσώνα υπάρχει βέβαια ο διάδρομος που έχει ανοιχτεί μετά την κατάληψη της Μαριούπολης.

Συμβολικά αλλά και ουσιαστικά Κίεβο και Δύση (οι Ουκρανοί τίποτε δεν πετυχαίνουν μόνοι τους) πέτυχαν μία σημαντική επιτυχία.

Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση της Μόσχας σε αυτό το κτύπημα. Να θυμίσουμε ότι ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ν.Μεντβέντεφ τον Ιούλιο είχε δηλώσει πως αν κτυπηθεί η γέφυρα στην Κριμαία αυτό θα σημάνει την έναρξη πυρηνικού πολέμου.
«Εάν η γέφυρα της Κριμαίας κτυπηθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις τότε η ημέρα της κρίσεως θα έρθει για όλους τους», δήλωσε μιλώντας σε  εκδήλωση  βετεράνων του ρωσικού Στρατού, για να συμπληρώσει:

«Αν κάποιο άλλο κράτος, όπως η Ουκρανία και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Κριμαία δεν είναι ρωσική, τότε, αυτό το κράτος είναι μία συστημική απειλή για εμάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.