ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Δολοφονία Α.Καρυώτη: Ο καπετάνιος ενημέρωσε για «άνθρωπο στη θάλασσα», αλλά όχι από το πλοίο του

Όλα είναι καταγεγραμμένα στα «μαύρα κουτιά»

Δολοφονία Α.Καρυώτη:  Ο καπετάνιος ενημέρωσε για «άνθρωπο στη θάλασσα», αλλά όχι από το πλοίο του

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις ενέργειες του πληρώματος του Blue Horizon ύστερα από τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από τον ύπαρχο του πλοίου.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, όλα είναι καταγεγραμμένα στα «μαύρα κουτιά» που έχουν συλλεγεί ήδη και αποκωδικοποιούνται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή υπάρχει το vdr που καταγράφει τον ήχο από τις επικοινωνίες, αλλά και τα μηχανολογικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα πότε ξεκίνησε το πλοίο, πότε έβαλε πρόσω κι άλλα.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα πρώτα δεδομένα από αυτές τις συσκευές, ενώ ήδη έχει διαρρεύσει μια συνομιλία ασυρμάτου μεταξύ καπετάνιου κι αξιωματικού, που του ζητά να κρυφτούν οι ναύτες και οι άνδρες με τα άσπρα (σ.σ.: οι αξιωματικοί του πλοίου) γιατί ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος και μάλιστα οι φωνές τους ακούγονταν διαρκώς κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας.

Ο καπετάνιος ενημέρωσε για άνθρωπο στη θάλασσα, όχι όμως από το πλοίο του

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την υπηρεσία θαλάσσιας εποπτείας του υπουργείου Ναυτιλίας, σχεδόν ταυτόχρονα, μόλις γίνεται η αναχώρηση περίπου στις 22:13, ενημερώνει ο καπετάνιος ότι υπάρχει στη θάλασσα άνθρωπος χωρίς να πει στο κέντρο ότι έχει πέσει από τον καταπέλτη του πλοίου του ο εν λόγω άνθρωπος.

Το θαλάσσιας εποπτείας, τον αφήνει να φύγει υπό τον φόβο να μην προκαλέσει απόνερα, με δεδομένο ότι το Blue Horizon είχε φύγει και θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα αν ξανά έμπαινε στο λιμάνι.

Οι τελευταίες κινήσεις του Αντώνη

Από ανάλυση καμερών και σε προγενέστερο χρόνο φαίνεται ότι ο 36χρονος νεκρός, που είχε εισιτήριο αεροπορικής θέσης, βγήκε πολλά λεπτά νωρίτερα από το πλοίο. Ο Αντώνης Καργιώτης βγήκε στο λιμάνι, καθόταν σε μία δέστρα αριστερά από το BH, μετά σε μίαν άλλη δεξιά κι όταν είδε τον καβοδέτη να λύνει τα σχοινιά, άρχισε να τρέχει για να μπει στο πλοίο. Εκείνη την ώρα αρχίζουν να τον απωθούν και τα υπόλοιπα είναι γνωστά…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες από την πλευρά τους, τηρούν σιγή ιχθύος και δεν έχουν κάνει σοφότερους τους αξιωματικούς του λιμενικού και της ασφάλειας στο πλαίσιο της προανάκρισης. Ήδη, έχουν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας, που θα αποφανθεί αν και ποιοι εκ των τεσσάρων θα προφυλακιστούν ή όχι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.