ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δολοφονία Β.Ζαμπούνη: Ποιος έδωσε την εντολή εκτέλεσής του; – Οι επικρατέστερες εκδοχές

Οι «ανεξιχνίαστες» δολοφονίες πληθώρας μεγάλων ονομάτων της νύχτας από το 2017 μέχρι σήμερα δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία

Δολοφονία Β.Ζαμπούνη: Ποιος έδωσε την εντολή εκτέλεσής του; – Οι επικρατέστερες εκδοχές

Το ακριβότερο «συμβόλαιο» θανάτου της ελληνικής «νύχτας» ήταν η χθεσινή εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, κορυφαίου στελέχους της Greek Mafia στον Νέο Κόσμο, αλλά το ερώτημα όλων είναι ποιος το «υπέγραψε».

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Ζαμπούνης είχε θεωρηθεί ως ένας από τους βασικούς υπόπτους για την εκτέλεση με Καλάσνικοφ στον Κορυδαλλό του Βασίλη Ρουμπέτη.

Ο Ρουμπέτης εξάλλου θεωρούνταν το αντίπαλο δέος του 44χρονου στη «νύχτα» και ο βασικός ανταγωνιστής του στη διακίνηση πετρελαιοειδών. Και αυτός εξάλλου ήταν σκιώδης ιδιοκτήτης τουλάχιστον ενός βενζινάδικου στην οδό Πειραιώς.

Πριν από λίγους μήνες είχε εντοπιστεί στον Νέο Κόσμο, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το βενζινάδικο του Βαγγέλη Ζαμπούνη, ένα κλεμμένο Ι.Χ. με κρυμμένα στον χώρο αποσκευών καλάσνικοφ, γεμιστήρες και μπιτόνια με βενζίνη.

Οι αστυνομικοί διατύπωσαν την εκτίμηση ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε σχέδιο επίθεσης εναντίον Ζαμπούνη, και μάλιστα στο εσωτερικό του οχήματος είχε βρεθεί DNA του Ρουμπέτη.

Ένα από τα σενάρια που είχαν αναπτυχθεί εκείνη την περίοδο (δεν προέκυψαν ευρήματα που να το επιβεβαιώνουν) ήθελε τον Βαγγέλη Ζαμπούνη να προλαβαίνει την εναντίον του επίθεση «εξουδετερώνοντας» τον ανταγωνιστή του, με τον Βασίλη Ρουμπέτη να πέφτει νεκρός μέσα σε καταιγισμό πυρών από Καλάσνικοφ στην είσοδο του σπιτιού του.

Με βάση τα παραπάνω αρκετοί είναι εκείνοι που σήμερα θεωρούν ότι η άγρια δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη τα ξημερώματα της Κυριακής αποτελεί πράξη αντεκδίκησης

Κάποιοι άλλοι υιοθετούν μια διαφορετική εκδοχή.

Επικαλούνται πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στη Δυτική Αττική με στόχο ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και πετρελαίου.

Και αποδίδουν ενεργό ρόλο στον Βαγγέλη Ζαμπούνη εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η προχθεσινή δολοφονία δεν συνδέεται με την υπόθεση του Ρουμπέτη, αλλά έχει στόχο τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων και πετρελαιοειδών.

Ίχνη ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης εξάλλου έχουν βρεθεί και στην υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, τον Μάιο του 2022, στο εξοχικό του στα Σκούρτα.

Η αστυνομία μελετά βιντεοληπτικά υλικά από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν πέρα από τους 3-4 εκτελεστές που έθεσαν σε εφαρμογή το συμβόλαιο θανάτου, υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, ενώ την ίδια στιγμή διεξάγουν εξονυχιστικό έλεγχο στα κινητά τηλέφωνα που είχε ο Ζαμπούνης μέσα στο αυτοκίνητο, προκειμένου να εντοπίσουν διαδικτυακές συνομιλίες, τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα που θα μαρτυρήσουν ποιος ή ποιοι διέταξαν την εκτέλεση με 97 σφαίρες σε λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν τόσο μάρτυρες του περιστατικού,  άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Ζαμπούνη αλλά και άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την νύχτα και την «GreekMafia».

Βέβαια, θα πει κάποιος τόσες εκτελέσεις έχουν γίνει από το 2017 μέχρι σήμερα και δεν έχει εξιχνιαστεί ούτε μία!

Παντού, σε όλες τις περιπτώσεις, υπήρχε το ίδιο χαρακτηριστικό που διαψεύδει τον όρο «υπόκοσμος»:

Είναι γνωστοί σε όλους, έχουν «κολλητούς» όχι απλώς επιχειρηματίες, αλλά και «ολιγάρχες», ενώ ελέγχουν με το χρήμα που διαθέτουν και με την χρήση αποστράτων, πολλούς εν ενεργεία στην ΕΛΑΣ!

Πλέον οι εγκληματίες «εντάσσονται» στο περιβάλλον πολιτικών και ολιγαρχών και μέσα σε μία εξαιρετικά «ρηχή» ελληνική κοινωνία που πλέον ανέχεται τα πάντα, μια διεφθαρμένη κρατική διοίκηση σε όλα τα επίπεδα και βέβαια απέναντι σε αστυνομικούς που αμείβονται με 1200 ευρώ έρχονται οι έχοντες τις «διασυνδέσεις» διεφθαρμένοι αστυνομικοί που εισπράττουν από τις «διευκολύνσεις» πενταπλάσια ή δεκαπλάσια του μισθού τους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Β.Ζαμπούνης, εκτός από το Glock των 9 mm που κατείχε, φυσικά χωρίς άδεια, είχε στο πορτ μπαγκάζ κι ένα πολεμικό αυτόματο τυφέκιο AK-47 των 7,62 χλστ. με δύο γεμιστήρες!

Όταν είναι παράνομο ακόμα και σουγιά να έχεις στο αυτοκίνητο γιατί θεωρείται παράνομη οπλοκατοχή, ο νεκρός κυκλοφορούσε με πολεμικό οπλισμό χωρίς να ανησυχεί για τυχόν ελέγχους της ΕΛΑΣ! Γιατί άραγε;

Και τέλος πάντων αφού δεν εξιχνιάστηκαν οι προηγούμενες, πάρα πολλές δολοφονίες, ποιες είναι οι πιθανότητες να εξιχνιαστεί η χθεσινή; Όλες συνδέονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.