ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΑΣ: Χρηματοδότηση 33 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας

Η πρόταση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, ύψους 52 εκατ. ευρώ, κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Explosives

ΕΑΣ: Χρηματοδότηση 33 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να χρηματοδοτήσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με 33 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος ASAP που αφορά την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Αυτή η χρηματοδότηση λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΑΣ και αφορά δύο από τις τρεις προτάσεις χρηματοδότησης που κατέθεσαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα σε συνεργασία με την εταιρία MSM, του ομίλου CSG, συνολικού προϋπολογισμού 73 εκατομμυρίων ευρώ, στις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεισφέρει 33 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, ύψους 52 εκατ. ευρώ, βάσει της αξιολόγησης κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Explosives, ενώ η αντίστοιχη πρόταση ύψους 21 εκατ. ευρώ κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία Powder.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ελληνική πρόταση έλαβε τη 2η μεγαλύτερη χρηματοδότηση επί συνόλου 82 προτάσεων στην κατηγορία Explosives. Η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης ουσιαστικά θα εξασφαλίσει την επαναλειτουργία του εργοστασίου ΤΝΤ στο Λαύριο, το οποίο είχε σταματήσει τη λειτουργία του τη δεκαετία του 1980. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση μεταξύ των 28 χωρών που συμμετείχαν.

«Η διοίκηση της ΕΑΣ παρά το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε, ελλείψει πόρων, η χρηματοδότηση της τρίτης πρότασης για την αναβάθμιση του γομωτηρίου, είχε ήδη αναλάβει παράλληλες πρωτοβουλίες για την ενεργοποίηση του, με αποτέλεσμα σήμερα να λειτουργεί, να παράγει πυρομαχικά και να έχει ήδη παραδώσει 10.000 βλήματα 155 χιλ. έπειτα από πολλά χρόνια αδράνειας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΑΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είμαστε υπερήφανοι που για πρώτη φορά στην ιστορία τους χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς πόρους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη των ΕΑΣ, τους εργαζόμενους για την προσήλωσή τους στους στόχους της Εταιρείας μας. Ξεκινήσαμε την εξυγίανση των ΕΑΣ και χαράξαμε μια νέα εξωστρεφή πορεία σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Πιστεύουμε στη δύναμη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και με ρεαλισμό την οδηγούμε στο δρόμο της ανάπτυξης», ανέφερε ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.