ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα σκυλιά των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν τη δική τους βοήθεια στους Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές (φώτο-βίντεο)

Τα σκυλιά των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν τη δική τους βοήθεια στους Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές (φώτο-βίντεο)

Τη δική τους βοήθεια, δίνουν οι τετράποδοι σκύλοι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο προσωπικό της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας και στους Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ. Να υπενθυμιστεί, πως το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν την άσκηση «Iron Sword 19», στο Κιλκίς.

Φύλακες, διασώστες, ανιχνευτές εκρηκτικών και ουσιών, ή εργάτες σε εργασία σκληρή για τουλάχιστον δέκα έτη. Στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων με …τέσσερα πόδια. Πολύτιμοι. Παρά τον τόσο σημαντικό ρόλο τους όμως, χρειάστηκε η συμμετοχή ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου στην άκρως μυστική και επικίνδυνη αποστολή, που είχε ως στόχο τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, για να έρθει στην παγκόσμια επικαιρότητα η σημασία και ο ρόλος των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, που συχνά είναι οι αφανείς πολύτιμοι συντελεστές στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ο Στρατός Ξηράς από το 1996 ξεκίνησε ένα πρωτότυπο και πραγματικά πρωτοποριακό πρόγραμμα αναπαραγωγής σκύλων, τότε με τον γερμανικό ποιμενικό, το γνωστό λυκόσκυλο, όπως το αποκαλεί ο κόσμος, το οποίο μετά μετεξελίχθηκε στη χρήση του βελγικού ποιμενικού ή αλλιώς μαλινουά (σ.σ Malinois).
https://twitter.com/ArmyPost/status/1201120986965381120

Ο σκύλος αποδεικνύεται υπερπολύτιμος, όταν τα στρατεύματα βρεθούν σε εχθρική περιοχή και υπάρχει κίνδυνος εισόδου ανεπιθύμητων στοιχείων μέσα στο στρατόπεδο. Η συνδρομή του σκύλου είναι ουσιαστική, δεν φτάνει βέβαια το 100%

Οι ελληνικές ένοπλε δυνάμεις έχουν μεγάλο αριθμό σκύλων. Ο κύριος όγκος βρίσκεται στο Στρατό Ξηράς ενώ και η Πολεμική Αεροπορία κάνει χρήση των τετράποδων «φρουρών».

Ο παρασημοφορημένος Κόναν
Πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ παρασημοφόρησε τον «Κόναν», τον σκύλο που «έπιασε» τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. «Ιδού ο Κόναν, ίσως ο διασημότερος σκύλος του κόσμου». Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε σήμερα στον Λευκό Οίκο τον σκύλο του αμερικανικού στρατού που συμμετείχε στην επιχείρηση η οποία οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

«Ο Κόναν έκανε φανταστική δουλειά», υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, παρουσία της συζύγου του Μελάνια και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

«Αυτός ο σκύλος είναι απίστευτος, τόσο εξαιρετικός, τόσο έξυπνος», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το μαλινουά (βελγικό λυκόσκυλο) παρασημοφορήθηκε «με ένα μετάλλιο και μια πλακέτα».

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος του πιο καταζητούμενου τρομοκράτη του πλανήτη, στις 27 Οκτωβρίου, ο Τραμπ επαίνεσε το έργο αυτού του «φανταστικού» σκύλου. Ο Κόναν είχε ακολουθήσει τον αλ-Μπαγκντάντι μέσα στη σήραγγα όπου έβαλε τέλος στη ζωή του πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Κόναν είχε τραυματιστεί βαριά», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πίστευαν ότι δεν θα τα κατάφερνε, όμως ανέρρωσε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.