ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ομιλία Χ.Νασράλα: «Η μάχη είναι παλαιστινιακή» – Δεν κήρυξε πόλεμο η Χεζμπολάχ αλλά προειδοποίησε το Ισραήλ (upd 4)

Ο ηγέτης της οργάνωσης όμως σημείωσε ότι «Ο μόνος πόλεμος που αξίζει να διεξαχθεί είναι κατά των Σιωνιστών»!

Ομιλία Χ.Νασράλα: «Η μάχη είναι παλαιστινιακή» – Δεν κήρυξε πόλεμο η Χεζμπολάχ αλλά προειδοποίησε το Ισραήλ (upd 4)

( Ανανέωση 15.18): Mε τη φράση «Η πλημμύρα του Αλ – Ακσά απλώθηκε σε περισσότερα του ενός μέτωπα» ξεκίνησε την ομιλία του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα σε συγκεντρώσεις στην Βηρυτό και σε άλλες πόλεις, περιγράφοντας τα όσα ακολούθησαν την φονικής επιδρομής της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στις πόλεις του νότιου Ισραήλ.

Αλλά αυτή ήταν η εισαγωγή μιας ομιλίας πολύ λιγότερο «εμπρηστικής» από αυτή που αναμενόταν.

Πρακτικά, δεν κήρυξε πόλεμο στο Ισραήλ, όπως πολλοί ανέμεναν, ούτε άνοιξε δεύτερο μέτωπο στα βόρεια.

Είπε βέβαια την φράση «Αν θέλουμε να αναζητήσουμε μια μάχη με πλήρη νομιμότητα, δεν υπάρχει μάχη όπως η μάχη με τους Σιωνιστές (…). Αυτός είναι ο μόνος πόλεμος που αξίζει να διεξαχθεί», αλλά αυτή η φράση περισσότερο προς προειδοποίηση «φέρνει», παρά προς «κήρυξη πολέμου».

Ο ίδιος μίλησε, όπως πάντα, από τηλεοράσεως, καθώς για λόγους ασφαλείας δεν εμφανίζεται δημοσίως ως φυσική παρουσία.

Ο Nasrallah λέει ότι οι αραβικές και μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν τον πόλεμο στη Γάζα.

Προσθέτει ότι «ο εχθρός απειλεί τον Λίβανο και τους Λιβανέζους ενώ βυθίζεται στην άμμο της Λωρίδας της Γάζας».

Ο Νασράλα λέει ότι η Χεζμπολάχ μπήκε στη μάχη στις 8 Οκτωβρίου, την ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Είπε ακόμα ότι «Η καθημερινή ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των λιβανικών συνόρων μπορεί να φαίνεται μέτρια, αλλά είναι πολύ σημαντική και άνευ προηγουμένου από το 1948».

Ο Νασράλα ανακοίνωσε ότι «έχουν σκοτωθεί 57 μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά η οργάνωαη κλιμακώνει τις επιχειρήσεις της μέρα με τη μέρα και αναγκάζει το Ισραήλ να κρατά τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου αντί στη Γάζα ή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη».

Μιλώντας σε εκατομμύρια πιστούς του στον Λίβανο και γενικά στην Μέση Ανατολή όχι μόνο στο Λίβανο, ο Νασράλα είπε ότι «πολλές αλήθειες αποκαλύφθηκαν και πρέπει να τις μάθουν όλοι. Τόνισε ακόμα ότι το Ισραήλ είναι πιο εύθραυστο και από ιστό αράχνης».

«Ευχαριστούμε  τους Ιρακινούς και τους Υεμενέζους που αγωνίζονται μαζί μας. Δεν γνωρίζαμε την επιχείρηση που σχεδίασαν υπό άκρα μυστικότητα οι Παλαιστίνιοι. Δεν αναστατώθηκε ο άξονας της αντίστασης. Η μάχη είναι καθαρά παλαιστινιακή», πρόσθεσε. «Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου προκάλεσε σεισμό στο Ισραήλ».

«Πρόκειται για απρόσκοπτη μάχη σε ανθρώπινο, ηθικό και θρησκευτικό επίπεδο. Ειλικρινής και ευγενής».

«Η αληθινή μας δύναμη βρίσκεται στη σταθερή μας πίστη, την ακλόνητη πεποίθηση, την αφοσίωσή μας και τη δέσμευσή μας στον σκοπό», είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Από τότε που η Χαμάς πραγματοποίησε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, η Χεζμπολάχ έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ, το οποίο ανταποδίδει. .

Είκοσι χιλιάδες σιίτες μαχητές της ιρακινής Χεζμπολάχ (υπάρχει και στο Ιράκ σιιτική πολιτοφυλακή με το ίδιο όνομα), αποτελούμενη από Ιρανούς και Ιρακινούς, βρίσκονται αυτή την στιγμή, οι μισοί από αυτούς στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ και οι άλλοι μισοί στα σύνορα Συρίας-Ισραήλ και συγκεκριμένα στα Υψίπεδα του Γκολάν από όπου και θα επιτεθούν εάν και εφόσον λάβουν την εντολή από τον Χασάν Νασράλα.

Είναι πλήρως εξοπλισμένοι και  ως διοικητές τους έχουν Ιρανούς από τους Al Quds το επίλεκτο ιρανικό παραστρατιωτικό σώμα που αναλαμβάνει αποστολές στο εξωτερικό και μέλη του πολέμησαν κατά του ISIS στα μέτωπα της Συρίας.

Η ίδια η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, διαθέτει έτοιμους για πόλεμο, 100.000 μαχητές! Διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συγκλίνουσες δυνάμεις κατά του Ισραήλ (δυνάμεις που αργότερα μπορεί να διασπαστούν αλλά τώρα όμως συγκλίνουν).

Αν η Χεζμπολάχ έδινε εντολή επίθεσης, θεωρείται βέβαιο ότι εν συνεχεία θα έμπαινε στην σύγκρουση και το Ιράν .

Να σημειωθεί επίσης ότι το Κοινοβούλιο της Αλγερίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της χώρας, Abdelmadjid Tebboune, να κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ και να βοηθήσει άμεσα τους Παλαιστίνιους.

Οι Αλγερινοί αν τελικά κηρύξουν τον πόλεμο στο Ισραήλ (αν ο πρόεδρος κάνει δεκτή την εισήγηση του Κοινοβουλίου) θα προσδώσει δραματικές συνέπειες στο όλο σκηνικό καθώς θα είναι το πρώτο αραβικό κράτος που θα κηρύσσει τον πόλεμο στο Ισραήλ.

H Αλγερία είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του αραβικού κόσμου μετά την Αίγυπτο και έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.