Νέες αποκαλύψεις: «Είναι παγίδες θανάτου οι σιδηροδρομικές σήραγγες» – Πάλι θα κάνουν πως δεν ήξεραν;

«Η απάντηση των υπευθύνων είναι πως τα χέρια τους ήταν δεμένα»

Νέες αποκαλύψεις: «Είναι παγίδες θανάτου οι σιδηροδρομικές σήραγγες» – Πάλι θα κάνουν πως δεν ήξεραν;

Αποκαλύψεις για το έγκλημα των Τεμπών έγιναν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», αφού έγινε γνωστό πως σε 15 από τις 18 σήραγγες δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα πυρασφάλειας και εξαερισμού! Και πλέον όλοι σκέφτονται αν στην κυβέρνηση θα κάνουν πως δεν ήξεραν.

Παρουσιάστηκε, μάλιστα, σχετικό έγγραφο για την επικινδυνότητα που υπήρχε. Στην εκπομπή της ακούστηκε, δε, πως για ενάμιση χρόνο προσπαθούσε να κάνει ελέγχους η Πυροσβεστική στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά η συνεργασία με τον ΟΣΕ δεν ήταν εύκολη λόγω φόρτου εργασίας.

«Ακατάλληλες και οι 15 σιδηροδρομικές σήραγγες που ελέγχθηκαν. Παντελής απουσία συστήματος πυρασφάλειας, απουσία φυγής επιβατών, δεν λειτουργούν οι εξαερισμοί και δεν υπάρχει τρόπος προφύλαξης από χημικά», υποστηρίχθηκε στο «Φως στο Τούνελ».

«Είναι ενημερωμένοι ο ΟΣΕ, η ΡΑΣ και το Υπουργείο Μεταφορών και δεν έκαναν τίποτα. Η απάντηση των υπευθύνων είναι ότι έχουν “δεμένα τα χέρια τους”», τόνισε.

Επαμεινώνδας Μπούρας: «Είναι παγίδες θανάτου»

Για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στις σιδηροδρομικές σήραγγες μίλησε στην εκπομπή και ο μηχανολόγος και δικαστικός πραγματογνώμονας Επαμεινώνδας Μπούρας. Τόνισε πως τα τούνελ «είναι παγίδες θανάτου», καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Τα τούνελ είναι παγίδες θανάτου. Δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Δεν υπάρχει αρμόδιος για τα μέτρα ασφαλείας, δεν υπάρχει φορέας επιθεώρησης, δεν έχουν γίνει ποτέ περιοδικές επιθεωρήσεις. Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι έξοδοι διαφυγής, εάν υπάρχει φωτισμός, εάν υπάρχουν συστήματα εξαερισμού», εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάμεσα στις ελλείψεις είναι και η απουσία συστημάτων επικοινωνίας, γεννητριών, καθώς και η απουσία μέριμνας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.