ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Είναι ζήτημα ημερών να απελευθερωθεί το Mπάκχμουτ» λένε οι Ρώσοι – «Εγκαταλείψτε την πόλη» λέει η CIA στους Ουκρανούς

Αρνούνται να πολεμήσουν οι άνδρες της 25ης ουκρανικής Ταξιαρχίας: «Μας έστειλαν εδώ σαν κρέας»

«Είναι ζήτημα ημερών να απελευθερωθεί το Mπάκχμουτ» λένε οι Ρώσοι – «Εγκαταλείψτε την πόλη» λέει η CIA στους Ουκρανούς

Oι μάχες εντός της πόλης έχουν κορυφωθεί και η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι «η απελευθέρωση της πόλης θα γίνει σύντομα» ενώ οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας προτείνουν στο Κίεβο να αποσυρθούν οι δυνάμεις του από το συγκεκριμένο καταστροφικό μέτωπο.

H πόλη επιχειρησιακά έχει περικυκλωθεί και ο δρόμος της Κονσταντινόβκα βρίσκεται πλέον εντός του βεληνεκούς του ρωσικού Πυροβολικού.

Ήδη έχουν καταστραφεί οι πρώτες αποστολές εφοδίων των Ουκρανών προς το Μπάκχμουτ, όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες της 25ης Ταξιαρχίας αρνούνται να προωθηθούν από το δάσος προς το Μπάκχμουτ και εγκατέλειψαν τις θέσεις τους! «Μας έστειλαν εδώ σαν κρέας αποφασίσαμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».

Σήμερα οι μονάδες της Ομάδας Wagner κατέλαβαν το εργοστάσιο κρασιού στο Μπάκχμουτ και εισχώρησαν από τη νότια είσοδο της πόλης στην Opytnoye κατά ένα χιλιόμετρο.

Οι μάχες πλέον έχουν μεταφερθεί στα οικοδομικά τετράγωνα από όλες τις κατευθύνσεις όπως αποτυπώνει χαρακτηριστικά και βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

https://twitter.com/ILRUSSO12/status/1618194708232273922

https://twitter.com/MrGeorgeCee/status/1618155697820270592

Το Μπαχμούτ καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια σφοδρών βομβαρδισμών τους προηγούμενους μήνες. «Είναι ένας βάναυσος και επίμονος αγώνας», δήλωσε πρόσφατα πηγή προσκείμενη στην CIA. Πρόσθεσε ότι ο έλεγχος των περιοχών αλλάζει συνεχώς σε βάρος των Ουκρανών.

Με την εξέλιξη αυτή, αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Δύσης προτρέπουν την Ουκρανία να αλλάξει πορεία, να μετατοπιστεί από τις βάναυσες και παρατεταμένες μάχες στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ σε μια πιθανή αντεπίθεση στο νότο της χώρας χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό στυλ μάχης που  της το επιτρέπουν τα δισεκατομμύρια δολάρια της νέας βοήθειας , λένε αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο CNN.

 Σύμφωνα με αυτούς, αναμένονται πλέον σφοδρές μάχες την άνοιξη, γι’ αυτό προτείνουν στην Ουκρανία να μειώσει τις απώλειες στο Μπαχμούτ, το οποίο ισχυρίζονται ότι έχει μικρή στρατηγική σημασία, και αντ’ αυτού να επικεντρωθεί στον σχεδιασμό μιας επίθεσης στο νότο.

Αυτό ήταν μέρος του μηνύματος που έστειλαν τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι του Μπάιντεν που ταξίδεψαν στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, γράφει το CNN.

Ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ουκρανία να εγκαταλείψει τη μάχη φθοράς στο Μπαχμούτ και να επικεντρωθεί σε ένα μοντέλο μηχανοποιημένου πολέμου ελιγμών, που περιλαμβάνει απροσδόκητες και γρήγορες κινήσεις κατά της Ρωσίας, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Mε λίγα λόγια κατάλαβαν στις ΗΠΑ πως η πολεμική σύγκρουση όπως εξελίσσονταν μέχρι τώρα συνέφερε την Μόσχα.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η επίθεση των Ρώσων νοτιότερα στο Ugledar με σκοπό να αποκόψουν τους ανεοφδιασμούς των Ουκρανών στο Ντόνμπας από την Ζαπορίζια.

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1618172159150665728

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1618159602729914368

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.