ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκπρόσωπος πυροσβεστικής: Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 58 δασικές πυρκαγιές

Η κατάσταση σε Δαδιά, Λέσβο, Κρέστενα

Εκπρόσωπος πυροσβεστικής: Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 58 δασικές πυρκαγιές

Το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε Δαδιά, Λέσβο και Κρέστενα.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 58 δασικές πυρκαγιές. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από αυτές να τεθούν υπό έλεγχο σε πρώτο χρόνο.

Ένα ενεργό μέτωπο της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς

Στο δάσος της Δαδιάς, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο νότιο-νοτιοδυτικό μέτωπο, χωρίς άλλο ενεργό μέτωπο. Πραγματοποιείται, επίσης, προσπάθεια διάνοιξης επιπλέον αντιπυρικών ζωνών για καλύτερη πρόσβαση των δασοκομάντος.

Στο σημείο επιχειρούν, μεταξύ άλλων, 320 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 αεροσκάφη, 13 ελικόπτερα.

Επίσης, έχουν διατεθεί οκτώ μηχανήματα έργου, μία ομάδα Δευκαλίωνα απoτελούμενη από 36 στελέχη, καθώς και υδροφόρες από Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, έχει ενεργοποιηθεί η δορυφορική υπηρεσία καταγραφής δεδομένων μέσω του Copernicus, έπειτα από αίτημα που έγινε δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βελτιωμένη η κατάσταση στη Λέσβο

Σαφώς πιο βελτιωμένη είναι η εικόνα στη Λέσβο. Σε εξέλιξη είναι ένα ενεργό μέτωπο στη Βρύσα στη βόρεια-βορειοδυτική πλευρά, ενώ στον Σταυρό πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ. Αδιάκοπα επιχειρούν 85 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρορα τμήματα καθώς και εναέρια μέσα.

Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του Βορείου Αιγαίου, ενώ και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει δορυφορική καταγραφή δεδομένων μέσω της υπηρεσίας Copernicus

Καλή η εικόνα από τις φωτιές στην υπόλοιπη χώρα

Σε ύφεση βρίσκεται η δασική πυρκαγιά στα Κρέστενα, όπου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, τρία οχήματα, ένα ελικόπτερο.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας, σε μερικό έλεγχο βρίσκονται αυτές στην Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο και στον Δήμο Φαιστού του Ηρακλείου Κρήτης.

Σε έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά Σαγιάδα Θεσπρωτία, ενώ οριοθετημένα είναι τα μέτωπα στη Χαλκιδική.

Τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών διερευνώνται

Σημειώνεται ότι συνελήφθη στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας άνδρας 63 ετών με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση για τρεις πυρκαγιές στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Δαδιά: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης από τα ελικόπτερα

Στην περιοχή της Δαδιάς αυτή την ώρα φυσά βόρειος άνεμος. Είναι σε εξέλιξη το μέτωπο στο Νοτιοδυτικό τμήμα προς Λευκίμμη.

Το Δασαρχείο Σουφλίου με επικεφαλής τη Δασάρχη και τους υλοτόμους διαπλάτυναν με τα αλυσοπρίονα υφιστάμενο μονοπάτι-στενό δρόμο για τρακτέρ, προς το Πυροφυλακείο για να λειτουργήσει ως αντιπυρική. Επιχειρούν συνεχώς ελικόπτερα. Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή δεν έβρεξε καθόλου.

Καλή εικόνα από τη φωτιά στη Λέσβο

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο νησί της Λέσβου, σημειώνεται πως η Διεύθυνση Δασών Λέσβου άνοιξε δρόμο με μηχανήματα της περιφέρειας στο βόρειο τμήμα. Επίσης στο όριο της περιοχής NATURA έβαλε τον στρατό να κάνει έναν υφιστάμενο δρόμο ζώνη. Οι εργασίες γίνονται στη βορειοανατολικη πλευρά του μετώπου.

Τα μηχανήματα του Στρατού και της Περιφέρειας κάνουν τα χωματουργικά, διανοίξεις κλπ, ενώ τα Πεζοπόρα κάνουν τις εγκαταστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν δύο CANADAIR και ένα ΕΠ Mi8 και έχουν πάρει εντολή να απογειωθούν ένα ΕΠ Mi8 και τρεις Τράκτορες. Σύμφωνα με την έως τώρα εικόνα, η φωτιά δείχνει να εξελίσσεται καλά.

Ελεγχόμενη η κατάσταση στα Κρέστενα Ηλείας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, στο μέτωπο των Κρεστένων στην Ηλεία, η κατάσταση της φωτιάς δείχνει ελεγχόμενη. Στο σημείο δεν έχει αέρα, ενώ επιχειρούν CANADAIR και άλλα εναέρια μέσα. Εντοπίζονται περιορισμένα μικρά μέτωπα λόγω αναζωπυρώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.