ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που είχαν κάνει 33 διαρρήξεις σε Εύβοια, Βοιωτία και Αττική – Ταυτοποιήθηκαν 10 άτομα

Η λεία των δυο συμμοριών ξεπερνά τις 92.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που είχαν κάνει 33 διαρρήξεις σε Εύβοια, Βοιωτία και Αττική – Ταυτοποιήθηκαν 10 άτομα

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκε η δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων που είχαν κάνει σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια στην Εύβοια, τη Βοιωτία και στην Αττική.

Μάλιστα, ταυτοποιήθηκαν συνολικά δέκα μέλη τους που ενέχονται σε 33 κλοπές και τέσσερις απόπειρες με λεία αξίας πάνω από 92.000 ευρώ.

Οι δυο σπείρες είχαν πανομοιότυπο τρόπο δράσης και επικοινωνούσαν μεταξύ τους ανταλλάσοντας πληροφορίες, ενώ πολλά από τα μέλη τους είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές.

Από την πρώτη ταυτοποιήθηκαν επτά Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της, τρεις από τους οποίους είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Η δράση της χρονολογείται από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 2020, οπότε διέπραξαν 25 διαρρήξεις και μια απόπειρα, 14 από τις οποίες στην Εύβοια και συγκεκριμένα πέντε στην περιοχή Δροσιά, τέσσερις στην Κάνηθο, δυο στη Μόρφα Αυλίδας, μια κλοπή και μια απόπειρα στο Βαθύ Αυλίδας και μια στην Ξυρόβρυση Χαλκίδας.

Άλλες δέκα διαρρήξεις είχαν κάνει σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα τρεις στον Ωρωπό, από δυο σε Χαλκούτσι και Καπανδρίτι και από μια στην Αγριλέζα, το Συκάμινο και τον Άγιο Στέφανο, ενώ διέρρηξαν και δυο σπίτια στο Δήλεσι και το Σχηματάρι στην Βοιωτία.

Η λεία που αποκόμισαν σε χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα υπερβαίνει σε αξία τα 74.000 ευρώ.

Από την δεύτερη εγκληματική οργάνωση ταυτοποιήθηκαν τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της, ενώ ερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας τουλάχιστον άλλων δυο συνεργών τους.

Η δράση τους κράτησε από τον Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο του 2020 και στο διάστημα αυτό διέπραξαν οκτώ διαρρήξεις και τρεις απόπειρες σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας και συγκεκριμένα τρεις στην Ξυρόβρυση, δυο κλοπές και δυο απόπειρες στον Άγιο Νικόλαο- Μπούρτζι, δυο κλοπές στην Κάνηθο και από μια στη Δροσιά και τη Γλύφα, με λεία χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας άνω των οποίων 18.400 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.