Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην Αθήνα – Συνελήφθησαν πέντε άτομα (φώτο)

Η εγκληματική οργάνωση είχε ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην Αθήνα – Συνελήφθησαν πέντε άτομα (φώτο)

Η Ελληνική Αστυνομία, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 28, 36, 40 και 44 ετών, καθώς και μία 57χρονη για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από διασταύρωση πληροφοριών σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στη ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και κυρίως στην Κυψέλη, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση. Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα / Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην Αθήνα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, την οποία έφερε εις πέρας η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η εγκληματική οργάνωση είχε ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος ως ηγετικό μέλος, ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των προμηθευτών, την παραλαβή και τη διαχείριση των κερδών και τη διακίνηση των ναρκωτικών, και η 36χρονη ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και για την παραλαβή και τη φύλαξη των κερδών.

Παράλληλα, ο 40χρονος είχε αναλάβει την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη μεταφορά της κοκαΐνης, τη φύλαξη των κερδών και τη διάθεση χώρου για την αποθήκευση των ναρκωτικών και η 28χρονη ήταν επιφορτισμένη με την αποθήκευση και φύλαξη της κοκαΐνης και των κερδών.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, το απόγευμα της Δευτέρας (8/5), κατά την οποία εντοπίστηκε η 57χρονη και στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 νάιλον συσκευασίες με 1 κιλό και 81 γραμμάρια κοκαΐνης.

Στο πλαίσιο της ίδια επιχείρησης εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης σε σπίτι που χρησιμοποιούνταν ως χώρος αποθήκευσης της κοκαΐνης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 2 κιλά και 110 γραμμάρια κοκαΐνης
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • 15.130 ευρώ
  • 2 αυτοκίνητα
  • 5 κινητά τηλέφωνα
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.