ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε 26 διαρρήξεις σε Τρίκαλα – Καρδίτσα & Βόλο – Πάνω από μισό εκατομμύριο η λεία της

Σε βάρος των 4 δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε 26 διαρρήξεις σε Τρίκαλα – Καρδίτσα & Βόλο – Πάνω από μισό εκατομμύριο η λεία της

Τρία από τα τέσσερα μέλη μιας σπείρας διαρρηκτών, ξεκινούσαν από την Θεσσαλονίκη με οχήματα γνωστών τους ή ενοικιαζόμενα για να πάνε σε μια περιοχή των Τρικάλων όπου κατοικεί ο τέταρτος, το σπίτι του οποίου χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για τις διαρρήξεις που έκαναν σε μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες ή διαμερίσματα μικρών πολυκατοικιών σε περιοχές των Τρικάλων, της Καρδίτσας και του Βόλου.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα της Ασφάλειας Τρικάλων, υπολογίζεται ότι είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2021 και κράτησε ως και τον Αύγουστο του ίδιου έτους, με σύνθεση που άλλαζε κάθε τόσο, αλλά πάντα με την ίδια μεθοδολογία (modus operandi).

Οι τέσσερις δράστες χτυπούσαν πάντα απογευματινές και βραδινές ώρες μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας και ειδικά τα Σαββατοκύριακα των αργιών και τη θερινή περίοδο, που οι ένοικοι απουσίαζαν.

Στις διαδοχικές επιδρομές τους, παραβίαζαν με αιχμηρό αντικείμενο τις κύριες εισόδους των σπιτιών, ή αναρριχούνταν στα μπαλκόνια και παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα.

Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν 26 διαρρήξεις, από τις οποίες 18 σε σπίτια περιοχών των Τρικάλων, έξι στην Καρδίτσα και μια στο Βόλο με λεία κοσμήματα και χρήματα, ενώ η 26η έγινε σε δικηγορικό γραφείο των Τρικάλων.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι άρπαξαν 25.700 ευρώ και 1.600 δολάρια, καθώς και κοσμήματα αξίας 552.550 ευρώ!

Ωστόσο, κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των μελών της σπείρας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, δεν βρέθηκαν κλοπιμαία.

Κατασχέθηκαν μόνο 12 κινητά τηλέφωνα, ένα πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, ρούχα και παπούτσια που φορούσαν οι δράστες των κλοπών οι οποίοι είχαν καταγραφεί από κάμερες, ένας φορητός ασύρματος και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.