ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Αυτές ειναι οι αποφάσεις του ΣΑΓΕ

Ποιοι μένουν και ποιοι αποστρατεύονται

Έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Αυτές ειναι οι αποφάσεις του ΣΑΓΕ

Στην αίθουσα συνεδριάσεων «Στρατάρχου Αλ. Παπάγου» έγινε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του νέου Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), μετά και τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, με τη θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου να ανανεώνεται για ένα χρόνο.

Στόχος της συνεδρίασης είναι να γίνουν έκτακτες κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων. Πριν την έναρξη του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε Αγιασμός.

 Η νέα σύνθεση του ΣΑΓΕ είναι η ακόλουθη:

– Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

– Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, Αρχηγός ΓΕΑ

– Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, Αρχηγός ΓΕΣ
– Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, Αρχηγός ΓΕΝ

Το ΣΑΓΕ αποφάσισε ποιοι ανώτατοι αξιωματικοί θα παραμείνουν διατηρητέοι και ποιοι αποστρατεύονται.

1. Στο Στρατό Ξηράς

α. «Διατηρητέους» τους:

(1) Αντιστράτηγο (ΠΖ) Σπανό Αναστάσιο
(2) Αντιστράτηγο (ΔΒ) Χούπη Δημήτριο
(3) Αντιστράτηγο (ΠΖ) Τσιόπλο Ιωάννη
(4) Αντιστράτηγο (ΤΘ) Κωστίδη Γεώργιο
(5) Αντιστράτηγο (ΠΖ) Κωνσταντάκο Δημόκριτο
(6) Αντιστράτηγο (ΠΖ) Κωστάκογλου Σωτήριο

β. «Ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του» τον Αντιστράτηγο (ΜΧ) Κέλλη Γεώργιο

2. Στο Πολεμικό Ναυτικό

«Διατηρητέο» τον Αντιναύαρχο (Μ) Παπαδημητρίου Χαρίλαο ΠΝ

3. Στην Πολεμική Αεροπορία

α. «Διατηρητέους» τους:

(1) Αντιπτέραρχο (Ι) Φασούλα Γεώργιο
(2) Αντιπτέραρχο (ΜΑ) Καραδήμα Γεώργιο

β. «Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» τους:

(1) Αντιπτέραρχο (Ι) Χατζήρη Πέτρο
(2) Αντιπτέραρχο (Ι) Κελλάρη Κωνσταντίνο

Ποιοι προάγονται

Στο Στρατό Ξηράς προήγαγε στο βαθμό του αντιστρατήγου, για πλήρωση κενών θέσεων, τους υποστράτηγο (ΠΒ) Αλφαντάκη Σπυρίδων, υποστράτηγο (ΜΧ) Κορωνάκη Ανδρέα, υποστράτηγο (ΠΒ) Παπασταθόπουλο Σταύρο, υποστράτηγο (ΠΖ) Καπραβέλο Πάρι, ενώ έκρινε ως «ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους», τους υποστράτηγο (ΠΖ) Χατζηγεωργίου Γεώργιο, υποστράτηγο (ΔΒ) Τσιρίδη Κωνσταντίνο, υποστράτηγο (ΠZ) Γούναρη Κωνσταντίνο, υποστράτηγο (ΤΘ) Βασιλάκη Ιωάννη και υποστράτηγο (ΠΖ) Αλεξιάδη Αναστάσιο.

Στο Πολεμικό Ναυτικό προήγαγε στο βαθμό του αντιναυάρχου, για πλήρωση κενών θέσεων, τους υποναύαρχο Κατάρα Δημήτριο – Ελευθέριο ΠΝ και υποναύαρχο Λελούδα Φραγκίσκο ΠΝ, ενώ έκρινε ως «ευδοκίμως τερματίσαντα την σταδιοδρομία του», τον υποναύαρχο Καμπουράκη Γεώργιο ΠΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Πολεμική Αεροπορία προήγαγε στο βαθμό του αντιπτεράρχου, για πλήρωση κενών θέσεων, τους υποπτέραρχο (Ι) Κυριάκου Γεώργιο, υποπτέραρχο (Ι) Γρηγοριάδη Δημοσθένη, ενώ έκρινε ως «ευδοκίμως τερματίσαντα την σταδιοδρομία του», τον υποπτέραρχο (Ι) Βαγενά Γεώργιο.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.