ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Reuters: Χτυπήθηκε γαλλικό κομβόι στο Σουδάν

Πυκνοί καπνοί σκεπάζουν το Χαρτούμ και παντού ακούγονται πυροβολισμοί

Reuters: Χτυπήθηκε γαλλικό κομβόι στο Σουδάν

Την ώρα που εν μέσω πυρών επιχειρείται η απομάκρυνση ξένων πολιτών και διπλωματικών αποστολών από το φλεγόμενο Σουδάν, το πρακτορείο Reuters επικαλείται πως χτυπήθηκε το γαλλικό κομβόι που μετέφερε και Έλληνες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει, πυκνοί καπνοί σκεπάζουν το Χαρτούμ και παντού ακούγονται πυροβολισμοί.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν ότι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή Γάλλων υπηκόων, αναφέροντας και οι δύο ότι ένας Γάλλος τραυματίστηκε.

Στο γαλλικό κομβόι συμμετέχουν πιθανόν σύμφωνα με πληροφορίες και Έλληνες, οι οποίοι επιχειρούν να φύγουν από την περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, το οποίο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι εκκενώνει διπλωματικό προσωπικό και πολίτες, δεν σχολίασε.

Ο Στρατός κατηγόρησε επίσης την RSF ότι επιτέθηκε και λεηλάτησε μια νηοπομπή του Κατάρ που κατευθυνόταν προς το Πορτ Σουδάν. Η Ντόχα δεν σχολίασε για οποιοδήποτε περιστατικό.

Η Αίγυπτος είπε ότι ένα μέλος της αποστολής της στο Σουδάν τραυματίστηκε από πυροβολισμό, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ ανέστειλαν προσωρινά τις επιχειρήσεις στην πρεσβεία τους στο Χαρτούμ, επαναλαμβάνοντας εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.