ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί μεγάλη επίθεση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (βίντεο)

Μαζικά πλήγματα στην πρωτεύουσα του αρμενικού θύλακα Στεπανακέρτ

Το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί μεγάλη επίθεση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (βίντεο)

Το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μεγάλη επίθεση στον αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ!

Αυτή τη στιγμή συγκρούονται οι χερσαίες δυνάμεις των Αρμενίων και των Αζέρων στα όρια της αποσχισθείσας Δημοκρατίας στην κατεύθυνση της πόλης Σούσι, ενώ η πρωτεύουσα της περιοχής το Στεπανακέρτ, δε έχετε μαζικά πλήγματα από drones καμικάζι των Αζέρων.

Τα αζερικά drones πλήττουν οπλικά συστήματα της αρμένικής αεράμυνας. Αναφορές μιλούν για την καταστροφή ενός α/α συστήματος μικρού βεληνεκούς TOR-M2.

Το αζερικό Πυροβολικό βομβαρδίζει ανηλεώς τις θέσεις του αρμενικού Στρατού (βρίσκονται στο Αρτσάχ-Ναγκόρνο Καραμπάχ ως “δυνάμεις αυτοάμυνας του Αρτσάχ”).

Oι Αζέροι συγκέντρωναν δυνάμεις στο όριο της γραμμής του Ναγκόρνο Καραμπάχ εδώ και αρκετές ημέρες και διαφαίνονταν ότι ετοίμαζαν μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση.

Η Δημοκρατία του Αρτσάχ (αρμενικά: Արցախի Հանրապետություն‎ Arts’akhi Hanrapetut’yun), ή απλά Αρτσάχ, κοινώς γνωστή με το προηγούμενο όνομά της Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (1991 – 2017), είναι μια μονομερώς ανακηρυγμένη, μη αναγνωρισμένη δημοκρατία στο Νότιο Καύκασο.

Η περιοχή θεωρείται από τον ΟΗΕ μέρος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά είναι υπό τον έλεγχο των Αρμένιων.

Η Δημοκρατία του Αρτσάχ ελέγχει μεγάλο μέρος της παλαιάς αυτόνομης περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ της ΕΣΣΔ.

Μετά την ήττα των Αρμενίων στον πόλεμο του 2020, το Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε το 20% των εδαφών της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.