ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αδιανόητος ισχυρισμός Χ.Ροζάκη για εθνική υποχώρηση: «Δεχόμαστε και τα 10νμ ως αιγιαλίτιδα ζώνη αλλά η Τουρκία αρνείται»

Απαιτείται άμεση διάψευση των δηλώσεων του από το ΥΠΕΞ

Αδιανόητος ισχυρισμός Χ.Ροζάκη για εθνική υποχώρηση: «Δεχόμαστε και τα 10νμ ως αιγιαλίτιδα ζώνη αλλά η Τουρκία αρνείται»

Ο Χρήστος Ροζάκης πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα συζητά εν κρυπτώ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία!

Ο Χρήστος Ροζάκης ήταν καλεσμένος στο ραδιόφωνο του ALPHA στις 14 Ιανουαρίου του 2022 και ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δέχεται να 10 ναυτικά μίλα ως αιγιαλίτιδα ζώνη.

Συγκεκριμένα είπε:

«Προς το παρόν δεν έχουμε αίσθηση ότι η Τουρκία επιβαρύνει αυτές τις διερευνητικές. Ως εκ τούτου ενώ η Ελλάδα είναι καλόπιστη και προχωράει με μια πλήρη σειρά προτάσεων οι οποίες είναι εποικοδομητικές, με την έννοια ότι δεχόμαστε ίσως και τα 10 νμ ως αιγιαλίτιδα ζώνη, η Τουρκία αρνείται να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε 10 ή 12 νμ και στα ηπειρωτικά εδάφη…»

Συνεχίζοντας ο δημοσιογράφος αναφέρει «Οπότε λέτε ότι η τουρκική πλευρά είναι ανάλγητη σε οποιαδήποτε έναντι του δικαιώματος της Ελλάδας να αυξήσει βάση του διεθνούς δικαίου τα χωρικά της ύδατα στα 12 νμ. Αυτό λέτε;»

Με τον Χ.Ροζάκη να απαντά «ακριβώς».

Οι δηλώσεις του Χ.Ροζάκη θα πρέπει άμεσα να διαψευσθούν από το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ήδη έγιναν πρωτοσέλιδο στον φιλοκυβερνητικό Τύπο της Τουρκίας.

Τι υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Η είδηση των δηλώσεων Ροζάκη στο φιλοκυβερνητικό κανάλι A-Haber έχει τίτλο ότι «η Ελλάδα παραιτήθηκε από την απαίτησή της για 12 μίλια σε χωρικά ύδατα» και στο ρεπορτάζ αναφέρει:

«Υποστηρίχθηκε ότι η Ελλάδα υπαναχώρησε από το αίτημά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια. Ο ισχυρισμός προήλθε από τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Χρήστο Ροζάκη. Ο Ροζάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα είχε αποδεχθεί τη φόρμουλα των 10 μιλίων, «παραιτούμενη» από το αίτημα των 12 μιλίων στα χωρικά ύδατα».

Ανάλογο το δημοσίευμα και στο τουρκικό Star με τίτλο «Η Ελλάδα παραιτήθηκε από το αίτημά της για επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια».

Όπως αναφέρεται «υποστηρίχθηκε ότι η Ελλάδα υπαναχώρησε από το αίτημά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια και αποδέχτηκε τη φόρμουλα των 10 μιλίων. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με αυτό τον ισχυρισμό, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης είπε: “Η Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε για να αναβιώσει ο διάλογος με την Τουρκία”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.