ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άγκυρα: «Οι Έλληνες πυροβόλησαν Τούρκους ψαράδες ανοιχτά της Χίου – Υπάρχει τραυματίας» – Πώς έγινε το επεισόδιο

Η Τουρκία δημιουργεί πολεμικό κλίμα στο Αιγαίο

Άγκυρα: «Οι Έλληνες πυροβόλησαν Τούρκους ψαράδες ανοιχτά της Χίου – Υπάρχει τραυματίας» – Πώς έγινε το επεισόδιο

H ακτοφυλακή της Τουρκίας υποστηρίζει ότι ελληνικές δυνάμεις πυροβόλησαν κατά δύο τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ψαράς.

Συγκεκριμένα η Yeni Safak υποστηρίζει ότι δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καράμπουρούν δέχθηκαν πυρά από ελληνικές δυνάμεις στις 22 Φεβρουαρίου στις 19.15 και τραυματίστηκε ένα μέλος πληρώματος στο πόδι.

Η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής έχει ως εξής: «Μετά την πληροφορία ότι ελληνικά στοιχεία πυροβόλησαν 2 τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν γύρω στις 19.15 της 22ας Φεβρουαρίου 2022 και ότι 1 μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι, 2 σκάφη του Λιμενικού στάλθηκαν αμέσως στο σημείο».

Πώς έγινε το επεισόδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τουρκικό σκάφος με τρία άτομα ψάρευε σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, προσέγγισε τους Τούρκους και τους ζήτησε να αποχωρήσουν. Εκείνοι τους όμως αγνόησαν και προσπάθησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού.

Στη συνέχεια, οι ψαράδες φέρονται να πέταξαν και και αντικείμενα στο ελληνικό σκάφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιδρώντας το πλήρωμα του Λιμενικού προέβη σε χρήση πυρών από όπλο τύπου φλόμπερ, με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές το αλιευτικό, το οποίο εντέλει έβαλε πλώρη για τα τουρκικά παραλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.