ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Νταβούτογλου ξαναδίνει τουρκική υπηκοότητα σε Έλληνες εκδιωχθέντες από το 1964

Ο Νταβούτογλου ξαναδίνει τουρκική υπηκοότητα σε Έλληνες εκδιωχθέντες από το 1964

Οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι είναι γνωστό ότι θέλουν να μετατρέψουν τους ελεύθερους Έλληνες σε γκιαούρηδες ραγιάδες, υποτακτικούς της εξουσίας τους. 

Έτσι, μετά 50 χρόνια, το τουρκικό κράτος των οθωμανο-ισλαμιστών Ερντογάν-Νταβούτογλου, προσπαθεί πάλι σήμερα, να βρει έναν τρόπο να επαναφέρει τους Έλληνες της Πόλης οι οποίοι εκδιώχθηκαν το 1964, με τις απελάσεις του τότε πρωθυπουργού Ισμέτ Ινονού.

Βλέπετε ο Ινονού ήταν κεμαλικός, “καθαρός” Τούρκος εθνικιστής, μακρυά, δηλαδή, από το οθωμανικό πρότυπο, που αφήνει περιθώρια συνεργασίας με τους αλλόθρησκους ραγιάδες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως δούλοι-υποτακτικοί.

Οι κεμαλικοί ήθελαν “καθαρή” εθνικά Τουρκία – όχι δηλαδή ότι υφίσταντο ποτέ κάτι τέτοιο, αφού όλοι οι σημερινοί Τούρκοι είναι απόγονοι γενιτσάρων, Ελλήνων και άλλων χριστιανικών λαών της παλιάς Μικράς Ασίας, αλλά εν πάσει περιπτώσει – μια Τουρκία που να αποτελείται αποκλειστικά από εκτουρκισμένους, εξισλαμισμένους (σουνίτες) πληθυσμούς. Για αυτόν ακριβώς το λόγο συνέβησαν και οι γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων κλπ.

Σήμερα, όμως, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, με το νεο-οθωμανικό δόγμα που έχει διατυπώσει και εφαρμόζει, βλέπει αλλιώς τα πράγματα και… θέλει πάλι να έχει “Φαναριώτες” υποτακτικούς…

Όπως αναφέρει το Greek Reporter, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οικουμενικής Ομοσπονδίας στην Κωνσταντινούπολης, Νικόλας Ουζούνογλου δήλωσε στο Al – Jazeera Turk ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και ο βοηθός του Νάτσι Κορού έχουν εργαστεί πάνω σε ένα σχέδιο για να φέρουν πίσω στην Τουρκία τους Έλληνες οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τον Ινονού στις 16 Μαρτίου 1964.

Ο Ουζούνογλου έχει αποκαλύψει μερικές λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων του με την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα είπε: «Μετά την εξορία, η Τουρκία δεν παραχωρούσε την τουρκική υπηκοότητα σε παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1963-1981, μέσω των μητέρων τους.

Μετά από μια συνάντηση που είχα με αξιωματούχους της Άγκυρας, αυτή η απόφαση λήφθηκε πίσω πριν από λίγους μήνες. Τώρα, τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1963-1981 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τουρκική υπηκοότητα μέσω μητέρες τους».

Ο ίδιος ο Ουζούνογλου αναχώρησε από την Τουρκία το 1974 για σπουδές στην Αγγλία, πριν μεταναστεύσει στην Ελλάδα.

Εξήγησε ότι οι Έλληνες υπήκοοι της Τουρκίας αντιμετώπισαν πάρα πολλές δυσκολίες στην Ελλάδα. Όχι μόνο είχαν χάσει την περιουσία τους και τα χρήματά τους, αλλά και το ελληνικό κράτος τους αντιμετώπιζε με αρνητικό τρόπο και δεν τους παρείχε καμία άδεια εργασίας ή διαμονής.

Ο κ. Ουζούνογλου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

Στην πραγματικότητα, είπε ότι το 1990 θα ήταν αδύνατο για μια τέτοια συνάντηση να πραγματοποιηθεί μεταξύ ενός Έλληνα εκπροσώπου της ομοσπονδίας και σε Τούρκο αξιωματούχο.

Τώρα το γιατί ένας Έλληνας επιδεικνύει τόσο μεγάλη επιθυμία να αποκτήσει ξανά την τουρκική υπηκοότητα – υποτακτικότητα, είναι κάτι που προτιμούμε να μη σχολιάσουμε εν προκειμένω, αλλά ο καθένας μπορεί να το κρίνει ελεύθερα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.