ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απειλεί με πόλεμο ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε Αιγαίο και Κύπρο: «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματά μας με όλα τα μέσα»

Απειλεί με πόλεμο ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε Αιγαίο και Κύπρο: «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματά μας με όλα τα μέσα»

Λίγο μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε πως «η Τουρκία θα προασπιστεί τα δικαιώματα Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο με όλα τα μέσα».

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τον Ερντογάν είχε ως κύρια θέματα συζήτησης Αιγαίο και Κύπρος.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά για δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά και δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων: «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα αυτά με όλα τα μέσα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά αυτή, καθώς έγινε λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας αγωγού διασύνδεσης Αιγύπτου-Κύπρου ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, που σημαίνει ότι έρχεται και η σειρά για έρευνες στα νοτιοανατολικά της Κρήτης και γύρω από το Καστελόριζο.

Υπάρχει βέβαια και η πετρελαιοπιθανή περιοχή της Σαμοθράκης στο βόρειο Αιγαίο, αλλά τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης και γύρω από το Καστελόριζο τα οποία βρίσκονται στην «Λεκάνη του Ηροδότου» θεωρούνται ότι είναι πολύ μεγαλύτερου μεγέθους από το αιγυπτιακό Ζορ.

Συνεπώς η Τουρκία θα επιχειρήσει να αρπάξει ότι μπορεί και εφόσον βέβαια συναντάει μηδενική αντίσταση αντί για μηδενική ανοχή από την ελληνική πλευρά.

Χθες στο τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

“Συζητήθηκαν όλες οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στην ασφάλεια της χώρας”

“Εγινε μελέτη σχεδίων ενώ οι Υπηρεσίες μας παρείχαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όσο αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις FETÖ / PDY, PKK / PYD-YPG και DEAŞ”.

“Θα παραδοθούν στην τουρκική Δικαιοσύνη όλοι οι τρομοκράτες που συλλαμβάνονται στο εξωτερικό μετά από επιτυχημένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ και των υπηρεσιών ασφαλειών. Η Τουρκία έχει τονίσει πολλές φορές την αποφασιστικότητα της στο θέμα αυτό και έχει προειδοποιήσει για συνέχιση αυτών των επιχειρήσεων”.

“Η Τουρκία όσο αφορά την Συρία θέλει να αποτρέψει την ανθρωπιστική τραγωδία, να ελαχιστοποιήσει την απώλεια ζωών ενώ καλωσορίζει τα θετικά αποτελέσματα των πρωτοβουλιών ως συνεισφορά στην ειρήνη. Στο πλαίσιο αυτό η παύση των επιθέσεων στην Ιντλίμπ δείχνει την σημασία της συμφωνίας με την Ρωσική Ομοσπονδία”.

“Σε πλήρη ταύτιση με την διαδικασία της Αστάνα, η χώρα μας έχει δημιουργήσει 12 φυλάκια στην περιοχή της Ιντλίμπ. Εχουμε αναθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας των δυνάμεων μας εκεί”.

“Επιπλέον, σε ότι αφορά τις διαδικασίες τη Γενεύης και της Αστάνα, έχει αναφερθεί πως η χώρα μας θα συνεχίσει με ειλικρίνεια την προσπάθεια ώστε να τηρηθεί η συμφωνία με την Ρωσία που επήλθε στο Σότσι.

“Υπογραμμίζεται ότι αναμένουμε την εφαρμογή του οδικού χάρτη που συμφωνήθηκε για την Μάνμπιτζ σε ότι αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Θέλουμε να εφαρμοστεί με ακρίβεια το πλαίσιο”.

“Η σταθερότητα των άλλων τμημάτων της Συρίας που εκτείνονται κατά μήκος των νοτίων συνόρων μας θα ενισχυθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στο πλαίσο αυτό θα αυξήσουμε τις επιχειρήσεις διάλυσης της τρομοκρατίας”.

“Για την επίλυση της Συριακής κρίσης, καλούμε την διεθνή κοινότητα να εκπληρώσει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές ευθύνες της πιο γρήγορα και με αποτελεσματικότητα”.

“Μελετήσαμε όλες τις πληροφορίες για τις εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο που αφορούν την “Τουρκική Δημοκρατία Βόρεια Κύπρου” και τα δικαιώματα της χώρας μας.

‘”Επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητα τη Τουρκίας να προστατέψει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της με χρήση κάθε διαθέσιμου μέσου”.

Οπως αποκάλυψε χθες το pronews.gr, γαλλο-τουρκική κρίση προκαλεί τόσο η ανακοίνωση της δημιουργίας γαλλικής ναυτικής βάσης στην Κύπρο και οι συζητήσεις για ενοικίαση ή αγορά φρεγατών κλάσης Belharra για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, δήλωσαν στην εφημερίδα Habertürk “εξοργισμένες” από τις γαλλικές κινήσεις στα συγκεκριμένα θέματα.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι οι επαφές αυτές μεταξύ Λευκωσίας και Παρισιού ενόχλησαν την Άγκυρα, η οποία πιστεύει ότι δεν βλέπει θετικά αυτό το βήμα της Γαλλίας και πως αυτή η κίνηση θα περιπλέξει για τα καλά την ήδη πολύπλοκη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, απειλώντας την ασφάλεια στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.