ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τούρκος πρεσβευτής στην Ελλάδα: «Όλα καλά στις σχέσεις μας αλλά υπάρχουν και ζητήματα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε…»

Τούρκος πρεσβευτής στην Ελλάδα: «Όλα καλά στις σχέσεις μας αλλά υπάρχουν και ζητήματα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε…»

Με την καθιερωμένη δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, γιόρτασε απόψε την 95η επέτειο της ανακήρυξης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, η τουρκική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ, μαζί με τη σύζυγό του υποδέχονταν στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου από νωρίς το απόγευμα τους καλεσμένους τους από τον πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, πολιτιστικό, στρατιωτικό και πνευματικό κόσμο της χώρας, καθώς και Έλληνες Κωνσταντινοπωλίτες.

Η γιορτή που διοργάνωσε η τουρκική πρεσβεία

Εκφωνώντας την τελευταία του ομιλία ως πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, καθώς ολοκληρώνεται έως το τέλος του έτους η θητεία του στη χωρά μας και η διπλωματική του καριέρα, εμφανώς συγκινημένος, είπε πως είναι μια ξεχωριστή ημέρα γι αυτόν σε προσωπικό επίπεδο.

«Η Ελλάδα κατέχει σημαντική και πολύτιμη θέση στη ζωή μου. Αφιέρωσα σημαντικό κομμάτι της καριέρας μου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παλαιότερα υπηρέτησα στην Αθήνα, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ως σύμβουλος της πρεσβείας και τώρα αποχαιρετώ ξανά αυτή την πανέμορφη πόλη, αλλά αυτή τη φορά ως πρέσβης» ανέφερε.

Στη συνέχεια, με βάση αυτή την εμπειρία του, μοιράστηκε τις παρατηρήσεις όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες που έχουν κοινή ιστορία και το πιο σημαντικό ένα κοινό μέλλον. Δεν είναι μυστικό ότι έχουμε σημαντικά διμερή ζητήματα τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Ωστόσο -ως σύμμαχοι- κάθε χώρα έχει επίγνωση της σπουδαιότητας της άλλης χώρας» σημείωσε και επισήμανε πως υπάρχει μια τεράστια δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε αυτά τα προβλήματα.

Στη δεξίωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και οι πρώην υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπολιτών Νικόλαος Ουζούνογλου και ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου των Ιμβρίων και α’ αντιπρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπολιτών Μιχάλης Μαυρόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.