Ο Α.Τσίπρας έφτασε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν την χρησιμοποιεί ως «δόλωμα» για να «πάρει» την Θράκη

Ο Α.Τσίπρας έφτασε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν την χρησιμοποιεί ως «δόλωμα» για να «πάρει» την Θράκη

Το «δόλωμα» της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης χρησιμοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν αφού προσφέρει την επαναλειτουργία της με αντάλλαγμα τους «μουφτήδες» στην Θράκη.

Δηλαδή θέλει να μπορεί να διορίζει νόμιμα η Άγκυρα τους μουφτήδες της μουσουλμανικής μειονότητας για να μπορεί έτσι να την κατευθύνει προς την τουρκική πλευρά.

Μην ξεχνάμε ότι οι μουφτήδες στην Θράκη έχουν και νομικές δικαιοδοσίες και όχι μόνο θρησκευτικές αρμοδιότητες

Ο Α.Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας εν ενεργεία πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και αυτή την ώρα παρακολουθεί την θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Σήμερα, εορτάζεται ο Αγίος Φώτιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 1933, είχε επισκεφθεί την Σχολή ο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά ως πρώην πρωθυπουργός.


Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την Αγία Σοφία από την επίσκεψη αυτή δημοσιεύτηκαν νέες εικόνες

Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.