ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκική «θύελλα» με ΝΟΤAM και NAVTEX ενώ η Ελλάδα συζητά για… ΜΟΕ – Bloomberg: «Νοέμβριο τα F-35 στην Τουρκία»

Τουρκική «θύελλα» με ΝΟΤAM και NAVTEX ενώ η Ελλάδα συζητά για… ΜΟΕ – Bloomberg: «Νοέμβριο τα F-35 στην Τουρκία»

Την ώρα που οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας Ε.Αποστολάκης και Χ.Ακάρ συναντιόντουσαν στις Βρυξέλες για να θέσουν τις βάσεις για τη συγκρότηση τεχνικών επιτροπών προς θέσπιση νέων ΜΟΕ η Τουρκία «απαντούσε» με νέα NAVTEX στην «καρδιά» του Αιγαίου, όπως αποκάλυψε το pronews.gr.

Την ίδια ώρα η Τουρκία αναμένει τα δύο πρώτα F-35A να προσγειωθούν σε τουρκικό έδαφος σε εννέα μήνες από σήμερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Με τη νέα αυτή παράνομη NAVTEX ανακοινώνεται ότι Αεροπορία και Ναυτικό θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά το πρωί της Πέμπτης ανάμεσα σε Χίο, Ικαρία, Σάμο και Τσεσμέ.

Η τουρκική NAVTEX

TURNHOS N/W : 0254/19 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 13-02-2019 14:02) TURNHOS N/W : 0254/19 AEGEAN SEA GUNNERY EXERCISE, ON 14 FEB 19 FROM 1200Z TO 1600Z IN AREA BOUNDED BY; 38 07.00 N – 026 25.00 E 38 00.00 N – 025 58.00 E 37 46.00 N – 025 58.00 E 37 56.00 N – 026 38.00 E CAUTION ADVISED.

Η συγκεκριμένη όμως δεν είναι η μόνη:

Με μια άλλη τουρκική παράνομη NAVTEX η 0251/19, προαναγγέλλεται η διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά σε περιοχή εντός του ελληνικού FIR και εντός της ελληνικής ζώνης ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση (SRR).νότια του Καστελόριζου.

Εάν σε όλα αυτά προταθούν και οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ όπως είχαμε αποκαλύψει, τότε μιλάμε για συντονισμένη τουρκική προσπάθεια κατάληψης του κεντρικού Αιγαίου μέσω της συνεχούς παρουσίας αεροναυτικών δυνάμεων εντός του ελληνικού FIR και φυσικά της υφαλοκρηπίδας.

Παρ΄όλα αυτά η Ελλάδα προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να λύσει προβλήματα που δεν υπάρχουν και για να μειώσει την ένταση στο Αιγαίο, ένταση την οποία δημιουργεί μόνο η Τουρκία!

Πρόκειται για πλήρη δορυφοριοποιηση (φινλανδοποίηση) της Ελλάδας από την Τουρκία και άτακτη υποχώρηση εξαιτίας πλήρους αδυναμίας.

Όλα τα άλλα είναι απλώς ανοησίες.

Την ίδια ώρα η Τουρκία αναμένει τα δύο πρώτα F-35A να προσγειωθούν σε τουρκικό έδαφος σε εννέα μήνες από σήμερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τουρκία αναμένει τα δύο πρώτα F-35A να προσγειωθούν στην αεροπορική βάση στη Μαλάτεια στα τέλη Νοεμβρίου.

Αν και υπάρχει μια σχετική κινητικότητα στο τρίπτυχο F-35A-S-400 και Patriot εντούτοις η Τουρκία διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα παραλάβει κανονικά τα δύο πρώτα F-35 και το ίδιο κάνει και η κατασκευάστρια LM.

Τι πρόκειται να κάνει η Ελλάδα επ΄αυτού; Απολύτως τίποτε. Έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης μαχητικών που θα ολοκληρωθεί το 2027 και βλέπουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.