ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αστείο διάβημα στη Τουρκία με 32 ώρες καθυστέρηση για την «πολιορκία» του ελικοπτέρου του Α.Τσίπρα από τουρκικά μαχητικά

Αστείο διάβημα στη Τουρκία με 32 ώρες καθυστέρηση για την «πολιορκία» του ελικοπτέρου του Α.Τσίπρα από τουρκικά μαχητικά

Σε αστείο διάβημα στην Τουρκία με 32 ώρες καθυστέρηση για την “πολιορκία” του ελικοπτέρου του Α.Τσίπρα από τουρκικά μαχητικά στο Αγαθονήσι προχώρησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Αθήνα τονίζει στο διάβημα ότι το εν λόγω περιστατικό πρωτίστως υπονομεύει την ασφάλεια των εμπλεκομένων, ενώ δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Kαι τώρα τους έκανε “την μούρη κρέας”.

Οπως ανέφερε χτες το pronews.gr, η Άγκυρα παρενόχλησε το πρωθυπουργικό ελικόπτερο στο Αγαθονήσι θέλοντας να αμφισβητήσει στην πράξη την ελληνική κυριαρχία στο νησί, ένα από τα σημεία χερσαίου ελληνικού νησιωτικού εδάφους το οποίο θεωρεί ότι είναι «ακαθόριστης κυριαρχίας».

Δύο τουρκικά μαχητικά F-4E Terminator παρενόχλησαν το ελικόπτερο CH-47DGR με το οποίο μετέβαινε στο Αγαθονήσι o πρωθυπουργός, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που το ελικόπτερο του πρωθυπουργού προσέγγιζε το Αγαθονήσι, δύο τουρκικά μαχητικά μπήκαν στον ελληνικό ενάεριο χώρο ανάμεσα σε Χίο και Σάμο και κινήθηκαν 4 μίλια από την περιοχή που πετούσε το Σινούκ που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής που συνόδευαν το ελικόπτερο με επιβάτη τον πρωθυπουργό και είχαν απογειωθεί από το Καστέλλι της Κρήτης αναχαίτισαν εικονικά τα τουρκικά αεροσκάφη.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους κατοίκους του νησιού, λέγοντας πως «τα τουρκικά μαχητικά, ίσως θέλησαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς και ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε ελιγμούς, προτού τα ελληνικά μαχητικά απογειωθούν και αναχαιτήσουν τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως κάνουν πάντα».

Ολόκληρη η δήλωσή του είχε ως εξής:

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι, και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό. Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο».«Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα. Και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει και στην τελευταία ελληνική γωνιά, ακόμη κι αν χρειαστεί να κολυμπήσει».

Ο πρωθυπουργός τα λέει «χαριτωμένα» αλλά δεν είναι έτσι.

Ο ίδιος έδωσε το θάρρος στους Τούρκους να προβαίνουν σε τέτοιες προκλήσεις ανήμερα της επετείου της Εθνεγερσίας συζητώντας τις παρανοϊκές απαιτήσεις της Άγκυρας με τις οποίες επιδιώκουν οι Τούρκοι συγκυριαρχία στο Αιγαίο και συνδιαχείριση του ενεργειακού πλούτου.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, μετά τις 12:00 έφτασε στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον διευθυντή του γραφείου του Θανάση Καρτερό και ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την δοξολογία στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, στο Μεγάλο Χωριό και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία ενώ προηγήθηκε επιμνημόσυνος δέηση. Μετά την κατάθεση στεφάνου ο πρωθυπουργός συνομίλησε για λίγο με μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου, οι οποίοι συμμετείχαν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.