Nέα κλιμάκωση σηματοδοτεί η έξαρση της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας στο Αιγαίο, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην τακτική της χρήσης ισχύος για το άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας με τη Δύση, παρά το γεγονός ότι έως τώρα η προσέγγιση αυτή δεν έχει παράξει αποτελέσματα.

Έτσι, μετά το δημοσίευμα της Milyet για την προοπτική εγκατάστασης των S-400 στο Αιγαίο για τον έλεγχο των παραβιάσεων, η τουρκική πολεμική αεροπορία επιδόθηκε σε μπαράζ παραβιάσεων και εμπλοκών στο Αιγαίο, για δεύτερη σερί ημέρα, προσπαθώντας να στείλει μηνύματα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον, καθώς οι δίαυλοι επικοινωνίας φαίνεται να έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, καταγράφηκαν 43 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα συνολικά οκτώ τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16 και δύο CN-235) προέβησαν επίσης σε οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.