Την Τρίτη φτάνει στην Τουρκία η πρώτη συστοιχία των S-400 – Τα πραγματικά «παζάρια» με τις ΗΠΑ τώρα ξεκινούν

Την Τρίτη φτάνει στην Τουρκία η πρώτη συστοιχία των S-400 – Τα πραγματικά «παζάρια» με τις ΗΠΑ τώρα ξεκινούν

O κύβος ερρίφθη και η πρώτη συστοιχία των S-400 θα φτάσει στην Τουρκία την Τρίτη που μας έρχεται!

Η Άγκυρα αγνόησε επιδεικτικά τις όποιες απειλές της Ουάσινγκτον για κυρώσεις και ακύρωση παραδόσεως των F-35 και προχωράει κανονικά στην παραλαβή των S-400.

https://twitter.com/eha_news/status/1146746933228298240

Τα πρώτα τμήματα λοιπόν των S-400 θα φορτωθούν σε δύο ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη την Κυριακή και θα παραδοθούν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε σήμερα ότι η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου στο τουρκικό κανάλι TGRT.

«Θα δείτε μόλις περάσει η εβδομάδα. Ο πρόεδρος μας έχει μιλήσει για το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης. Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήδη πέρασε. Την επόμενη εβδομάδα θα δείτε να υλοποιείται η συμφωνία για τους S-400», δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Ως προς το πρώτο σκέλος λοιπόν το pronews.gr δικαιώνεται καθώς από την αρχή είχε τονίσει ότι η Άγκυρα δεν θα κάνει πίσω στην παραλαβή του ρωσικύ συστήμαος.

Τώρα μένει να φανεί εάν η Άγκυρα δεν ποσχωρήσει τους επόμενους μήνε στην ενεργοποίηση του συτήματος καθώς αυτό ζητούν τώρα οι Αμερικανοί για να απεμπλακούν και οι ίδιοι από την αυτοπαγίδευσή τους σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Διότι οι Αμερικανοί θέλουν να παραδοθούν κανονικά τα F-35 στην Τουρκία και δεν θέλουν ούτε για αστείο να υπάρξει πιθανότητα αποβολής της από το ΝΑΤΟ. Άλλωστε στην Ουάσινγκτον πήραν ελπίδες μετά την ήττα Ερντογάν στην Πόλη ότι πολύ σύντομα η προεδρία της Τουρκίας θα επιστρέψει πίσω στα αγαπημένα παιδιά των Αμερικανών, στους Κεμαλιστές.

Δύσκολο βέβαια αλλά στην τελική σκέφτονται πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν είναι «αιώνιος» ενώ τα αμερικανικά συμφέροντα είναι διαχρονικά.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η πρώτη συστοιχία των S-400 θα τοποθετηθεί στην βάση Akinci κοντά στην Άγκυρα.

Αυτό που τώρα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως με την παράδοση του οπλικού συστήματος στην Άγκυρα τα τουρκικά παζάρια τώρα ξεκινάνε. Για να μην τους ενεργοποιήσουν οι Τούρκοι θεωρούν εκ των ουκ άνευ ότι θα πρέπει να πάρουν και τα F-35 και τους Patriot πλήττοντας κατά αυτόν τον τρόπο ανεπανόρθωτα το αμερικανικό γόητρο αφού η Άγκυρα θα έχει περάσει αυτό που θέλει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Άγκυρα θα έχει την δυνατότητα να ενερογποιήσει τους S-400 έτσι κι αλλιώς όποτε το επιθυμεί εντός ολίγων ημερών καθώς διαθέτει δεκάδες εκπαιδευμένους Τούρκους αξιωματικούς που έλαβαν την εκπαίδευσή τους στην Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.