Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν (upd)

Ολοκληρώθηκε  η συνάντηση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν (upd)

(Ανανέωση 18:10) Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση διάρκειας μιας ώρας που είχαν στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν για περίπου 15 λεπτά παραπάνω από ότι είχε αρχικά καθοριστεί.


Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ξεκίνησε στις 16.45, όπως ήταν προγραμματισμένο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17.30.

Η συνάντηση γίνεται σε μία συγκυρία αυξημένης προκλητικότητας από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ και ενώ έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές «ροές» προς τα νησιά του Αιγαίου.

Οι δυο τους έχουν ήδη βρεθεί για λίγο σε ένα διάλειμμα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τη Δευτέρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους για να συζητήσουν αναλυτικότερα.

H συνάντηση έχει καθοριστεί να κρατήσει 45 λεπτά.

«Χαίρομαι που σας συναντώ με τη νέα μου ιδιότητα» είπε ο πρωθυπουργός ανταλλάσσοντας χειραψία με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Στη συνάντηση μετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, η Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου (διπλωματική σύμβουλος) και ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ενώ τον κ. Ερντογάν συνοδεύουν οι Μ. Τσαβούσογλου και Χ. Ακάρ.

Σημειώνεται ότι όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε ερωτηθεί για την συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο στην ΔΕΘ είχε πει:

«Πρέπει να καταλάβει ότι δεν νοείται να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη, εκμαιεύονται περισσότερους πόρους για τη διαχείριση του προσφυγικού. Κι αν χρειάζεται να συζητήσουμε να γίνει όχι με απειλές και τσαμπουκάδες και με μια γλώσσα που δεν ταιριάζει σε σχέσεις καλής γειτονίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.