«Πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας» βλέπουν οι Καταριανοί: Το τέλος των ψευδαισθήσεων

«Πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας» βλέπουν οι Καταριανοί: Το τέλος των ψευδαισθήσεων

«Η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται πολύ κοντά σε μια ένοπλη σύγκρουση μετά την αιφνιδιαστική οριοθέτηση της ΑΟΖ από την πλευρά της Άγκυρας» αναφέρει το Al Jazeera και είναι πλέον σαφές πως όσο κι αν εθελοτυφλούν στην Αθήνα τα πράγματα έχουν οδηγηθεί στο «point of no return» και είναι «μη αναστρέψιμα».

Η Ελλάδα έχει πλέον μόνο 2 επιλογές: Ή σέβεται τον ευατό της και αντιδρά ενόπλως, ή το «καταπίνει» και χάνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και παραδίδει μέρος της εθνικής κυριαρχίας.

Θα πρέπει να πούμε πως το Al Jazeera έχει την έδρα του στο Κατάρ το οποίο έχει μια κατεξοχήν φιλοτουρκική στάση. Άλλωστε η Άγκυρα στήριξε την Ντόχα στην κρίση που αντιμετώπισε με την Σαουδική Αραβία.

Εδώ δεν τίθεται τόσο θέμα εγκυρότητας όσο γνώσης των σχεδίων της Άγκυρας στις οποίες οι Καταριανοί έχουν πρόσβαση.

Για αυτό δεν ήταν τυχαίες οι πρόσφατες δηλώσεις του Α/ΓΕΝ Νικόλαου Τσούνη «Θα πάμε μπροστά, θα ρίξουμε κι όσες φάμε» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι έτοιμο το ΠΝ να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία κατά την πρόσφατη ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.

Μάλιστα κλείνοντας την ενημέρωση επανέλαβε ακριβώς την ίδια φράση θέλοντας να τονίσει ότι η φράση αυτή δεν λέχθηκε τυχαία.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Τουρκία και την περίπτωση να μας βοηθήσουν οι Δυτικοί απάντησε επί λέξει:

«Δεν θα έρθει κανείς να μας που βοηθήσει, ότι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας»!

«Ανοίγοντας» την συζήτηση και σε πιο ευρύτερα θέματα τόνισε ότι «δυστυχώς έχουμε χάσει τον επικοινωνιακό πόλεμο με την Τουρκία, καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με ειδήσεις των ανταποκριτών των μεγάλων καναλιών από αυτή την χώρα, χωρίς η έκταση της κάλυψης να έχει κάποια σχετικότητα με την πραγματική σημασία των γεγονότων. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με προβολές των τουρκικών σίριαλ από τα ελληνικά κανάλια. Και αυτά τα σίριαλ είναι στο πλαίσιο του πολέμου επικοινωνίας που έχει εξαπολύσει η Τουρκία.»

Χθες ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Ετοιμαζόμαστε για όλα τα πιθανά επεισόδια σε όλα τα επίπεδα».

Οι αυταπάτες τελείωσαν. Η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να δράσει…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.