ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πως περιέγραψε ο Έλληνας ψαράς τη νέα παρενόχληση από Τούρκους λιμενικούς

Πως περιέγραψε ο Έλληνας ψαράς τη νέα παρενόχληση από Τούρκους λιμενικούς

Για το νέο περιστατικό με παρενόχληση Τούρκων λιμενικών σε Έλληνες ψαράδες που ήρθε σήμερα στο φως, έδωσε την δική του εκδοχή για όλα όσα συνέβησαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καλύμνου, με το πλωτό σκάφος των τούρκικων λιμενικών αρχών και το ψαράδικο «Καπετάν Αριστείδης» ο καπετάνιος Αντώνης Βαβλάς.

Όπως εξηγεί τέτοιου τύπου παρενοχλήσεις γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο σημείο, ωστόσο το διαφορετικό αυτή την φορά ήταν πως οι επιβαίνοντες του λιμενικού πλωτού σκάφους δεν δίστασαν μέχρι να βγάλουν και τα όπλα, κάτι που φαίνεται και στο βίντεο. «Άλλες φορές απασφάλιζαν για εκφοβισμό, αλλά χθες τα έβγαλαν έξω κανονικά…οπλίσανε», λέει χαρακτηριστικά.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10:30 το πρωί όταν στα καλά καθούμενα και χωρίς οι Έλληνες ψαράδες να έχουν παραβιάσει τα θαλάσσια σύνορα με την γειτονική χώρα, τους πλησίασε το πλωτό σκάφος με τους Τούρκους λιμενικούς και του φώναζαν προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Βαβλάς, στο newsit. gr αυτό συμβαίνει πάντα. «Ο μεγαλύτερος μας φόβος είναι το αν πράττουμε καλά που αντιστεκόμαστε στις Τουρκικές προκλήσεις γιατί αυτοί υποστηρίζουν πως τα θαλάσσια νερά είναι τούρκικα, ενώ εμείς αυτό που ξέρουμε από πιο παλιά που πηγαίναμε με τους πατεράδες μας και ψαρεύαμε ότι είναι Ελληνικά», εξηγεί και προσθέτει: «Οι Τούρκοι έχουν ένα πολεμικό σκάφος στο σημείο κοντά σε μια βάση που έχουν κάνει σε μια βραχονησίδα και δυο τρία πλωτά του λιμενικού. Εμείς δεν έχουμε κανέναν γι αυτό και κάθε φορά καλούμε το λιμενικό το οποίο άμεσα βέβαια στέλνει ένα πλωτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον χαρακτηρισμό «φρουροί» του συγκεκριμένου θαλάσσιου σημείου της χώρας ο Γιώργος Βαβλάς αναφέρει «Όλο το χρόνο είμαστε “φρουροί” από το βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι το νοτιοανατολικό και πιο κάτω. Προπαντός εμείς οι Καλύμνιοι που ψαρεύουμε από την Σαμοθράκη μέχρι την Αττάλεια. Τώρα αλιεύουμε την τσιπούρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.