Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Κίναρο, στον απόηχο των δηλώσεων του Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπάρχουν νησιά των οποίων η κυριαρχία δεν έχει καθοριστεί.

Πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες πέταξαν τρία μαχητικά F-16 της Τουρκίας, ενώ το πρωί είχε καταγραφεί μία υπέρπτηση πάνω από την Κίναρο.

Το μεσημέρι, στις 14:07 και 14:08 τρία τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 30.000 πόδια πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά.

Το πρωί, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε μόλις 6.000 πόδια πάνω από τη νήσο Κίναρο.

Στο μεταξύ, η τουρκική προκλητικότητα κορυφώθηκε χθες με 120 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και έξι εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά. Τέσσερις από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε Ανθρωποφάγους, Μακρονήσι και Οινούσσες.

Σημειώνεται, ότι σε διπλωματικό επιπεδο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για νησιά των οποίων η κυριαρχία δεν έχει καθοριστεί.

Πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση των Καρντάκ (σ.σ. Ίμια)».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών που ξεκαθάριζε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών «είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση».