ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ουκρανία: Ο Β.Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Ο χρόνος πιέζει όσο οι Ρώσοι προελαύνουν

Ουκρανία: Ο Β.Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ζωτικής σημασίας αμερικανικά όπλα έχουν αρχίσει να φτάνουν στην Ουκρανία σε μικρές ποσότητες και τόνισε την ανάγκη για επιτάχυνση της διαδικασίας, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εκμεταλλευτούν την καθυστέρηση.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο Ζελένσκι επισήμανε ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης εξαρτάται από την ταχύτητα προμήθειας πυρομαχικών στην Ουκρανία.

«Χρειαζόμαστε έγκαιρη υποστήριξη για τον στρατό μας. Μέχρι στιγμής, δεν έχω δει κάτι θετικό. Οι προμήθειες έχουν ξεκινήσει, αλλά πρέπει να επιταχυνθούν» δήλωσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν ένα πακέτο βοήθειας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θέτοντας τέλος σε μήνες αδιεξόδου στο Κογκρέσο και ενισχύοντας τις ελπίδες για γρήγορη αναπλήρωση των κρίσιμων χαμηλών αποθεμάτων οβίδων πυροβολικού.

Ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας ανέφερε ότι την προηγούμενη Κυριακή, οι στρατιώτες του αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τρία χωριά στα ανατολικά, όπου οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται και σταδιακά καταλαμβάνουν έδαφος.

«Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση όπου αναμένουμε προμήθειες από τους εταίρους μας. Η ταχύτητα των παραδόσεων είναι κρίσιμη για τη σταθεροποίηση του μετώπου» τόνισε ο Ζελένσκι. «Η Ρωσία προετοιμάζεται για επιθετικές ενέργειες» πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για προμήθεια προηγμένων συστημάτων εκτόξευσης αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, τα οποία το Κίεβο επιθυμεί να αποκτήσει από τους συμμάχους του για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και drones.

Ανέφερε ότι το Κίεβο έχει κάνει κάποια πρόοδο στην εξασφάλιση πυραύλων για το σύστημα Patriot, αλλά συνεχίζει να εργάζεται για την απόκτηση νέων εκτοξευτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, από την πλευρά του, επιμένει ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια για να επικρατήσει στον πόλεμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.