Παραλήρημα Κιλιντσάρογλου: «Καταλάβετε την Κρήτη – Μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά»!

Παραλήρημα Κιλιντσάρογλου: «Καταλάβετε την Κρήτη – Μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά»!

Oι κεμαλικοί ακολουθούν την ίδια πολιτική με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και απαιτούν και αυτοί ελληνικά νησιά και μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όμως ξεπέρασαν τους ερντογανικούς καθώς ο ηγέτης των κεμαλικών Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απαιτεί την προσάρτηση της Κρήτης, τουλάχιστον των 3/4 της νήσου αφού όπως λέει «μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά»!

Το σενάριο της διεκδίκησης έχει στηθεί με χάρτες και «επιχειρήματα» και το απαιτεί η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση, που απαιτεί μαζί με την Κρήτη και 14 νησιά γύρω από αυτήν!

Μάλιστα η ηγεσία του Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κατηγορεί τον Ερντογάν για… ενδοτικότητα έναντι της Ελλάδας όπως αναφέρει η Real News.

Αυτά για να καταλάβoυν κάποιοι στην χώρα πως η επιστροφή των κεμαλικών στην εξουσία όχι μόνο δεν θα αλλάξει τίποτα ως προς τις διεκδικήσεις της Άγκυρας αλλά θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο την γεωπολιτική κατάσταση διότι οι κεμαλικοί είναι τα αγαπημένα παιδιά Αμερικανών και Δυτικών και θα τους δοθεί ότι κι αν ζητήσουν.

Στην Δύση όλοι «λατρεύουν» την Τουρκία (εθελοτυφλεί όποιος δεν το βλέπει) αλλά απεχθάνονται τον Ερντογάν (και τουλάχιστον έχουν κάποιους δισταγμούς ως προς το μέχρι που θα υποχωρήσουν).

Στο pronews.gr είχαμε ενημερώσει από τον Ιανουάριο του 2019 για τις νέες εξωφρενικές αιτιάσεις των Τούρκων.

Επικαλούμενοι τις συνθήκες της 30ης Μαΐου του 1913 του Λονδίνου (άρθρα 4 και 5) και της 24ης Ιουλίου της Λωζάννης λένε ότι:

α. Πουθενά στη Συνθήκη του Λονδίνου δεν καθορίζεται ότι η Κρήτη παραχωρείται στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα δίνεται μόνο το 1/4 της Κρήτης, ενώ τα 14 νησιά και βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Β. Από το 2004 η Ελλάδα έχει καταλάβει τρία νησιά: Αυτά είναι η Γαύδος, το Γαιδουρονήσι και το Κουφονήσι.

β. Μετά την συνθήκη της Λωζάννης η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο) απεμπόλησαν τα δικαιώματά τους στην Κρήτη επομένως τα ¾ της νήσου έγιναν αυτόματα τμήμα της Τουρκίας

γ. Έτσι η Ελλάδα, σήμερα κατέχει παράνομα τα υπόλοιπα 3/4 της Κρήτης καθώς και τα παρακείμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Θα πρέπει άμεσα να τα παραδώσει στην Τουρκία και να απομακρύνει τις στρατιωτικές Μονάδες, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τους πυραύλους S-300 που έχει εγκαταστήσει εκεί παράνομα από το 1999.

δ. Σύμφωνα με τα άρθρα Md.76 and Md.121 του διεθνούς ναυτικού Δικαίου η τουρκική υφαλοκρηπίδα επεκτείνεται στις συντεταγμένες 33 ° 45 ’00 και 023 ° 20′ 00 όπως και μεταξύ 33 ° 40 ’00 και 032 ° 16′ 18.

Όλα αυτά αποσκοπούν σε αυτό που όλοι πλέον γνωρίζουν και είναι η αρπαγή των τεράστιων κοιτασμάτων που βρίσκονται νοτίως της Κρήτης και μπορούν να αναβαθμίσουν κάθετα την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.